Kari-Pekka Toivonen on valittu Hämeenlinnan Teatterin taiteelliseksi johtajaksi

Kari-Pekka Toivonen aloittaa uudessa työssään tammikuun alussa.

Kari-Pekka Toivonen
Kari-Pekka Toivonen.
Hämeenlinnan Teatterin uusi taiteellinen johtaja on Kari-Pekka Toivonen.Antti Pylväs / Yle

Teatteritaiteenmaisteri Kari-Pekka Toivonen on valittu Hämeenlinnan Teatterin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi. Hämeenlinnan Teatterin hallitus kertoi valinnastaan keskiviikkona.

– Valinnassa tärkein kriteeri on ollut uudistaminen ja uudistus, koska me tarvitsemme muutosta. Tavoitteena on tehdä tuotantoja nykyistä enemmän ja monipuolisemmin, kertoo Hämeenlinnan Teatterin toimitusjohtaja Pasi Ruohonen.

Toivonen on työskennellyt taiteellisena johtajana aiemmin turkulaisessa Linnateatterissa 2012–2014 ja Oulun kaupunginteatterissa 2014–2019. Oulusta hän irtisanoutui, kun henkilökunnan kirjelmässä tuotiin esiin työilmapiirin, epätasa-arvoisen työnjaon ja johtamisen ongelmia.

– Totta kai me tiedostimme ongelman, mutta olemme sitä taustoittaneet ja selvittäneet. Toiveeni on, että voimme jättää tämän kaiken kohun Ouluun ja lähteä Hämeenlinnassa tyhjältä pöydältä rakentamaan tulevaisuutta, Ruohonen sanoo.

– Pidämme huolen siitä, että Oulun toimintakulttuuri ei toistu Hämeenlinnassa.

Valmistumisensa jälkeen Toivonen on ollut näyttelijänä Suomen eri teattereissa muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa ja Ryhmäteatterissa. Lisäksi hän on ollut ohjaajana vuodesta 2011 monissa teattereissa. Mies on tullut tutuksi monille myös televisiosta ja elokuvista.

Kari-Pekka Toivonen aloittaa Hämeenlinnan Teatterin taiteellisena johtajana 7.1.2020.