Kuhmon yt-neuvotteluissa selvittiin ilman irtisanomisia ja lomautuksia – Kaupunginjohtaja: "Olen todella tyytyväinen"

Neuvotteluissa päädyttiin henkilöstökulujen säästämisiin, joilla on vaikutusta esimerkiksi kirjastopalveluihin.

yhteistoimintamenettely
Tytti Määttä Kuhmon kaupunginjohtaja
Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä kiittää kaupungin henkilöstöä halusta uudistaa toimintatapoja. Arkistokuva.Lucas Holm / Yle

Kuhmon kaupungin yt-neuvottelut on saatu ensi vuoden osalta päätökseen. Luvassa ei ole irtisanomisia tai lomautuksia.

Henkilökunta tulee vähenemään eläköitymisten ja määräaikaisten työsuhteiden lopettamisten kautta. Lisäksi kaupungin hallinnossa tehdään paljon kehitystyötä.

– Muutamme henkilökunnan tehtäväkuvia ja johtamisen rakenteita yksinkertaistamalla hallintoa sekä päivitämme prosesseja tähän päivään hyödyntämällä teknologian tuomat mahdollisuudet, kaupunginjohtaja Tytti Määttä kertoo kaupungin tiedotteessa.

Käytyjen neuvottelujen tuomia merkittävimpiä muutoksia ovat kunnallisteknisen yksikön ja vapaa-aikatoimen uudelleen organisointi, teknisen päivystyksen järjestelyt ja vesiliikelaitoksen yhtiöittäminen osaksi Kuhmon Lämpöenergia Oy:tä.

– Olen todella tyytyväinen yhteistoimintaneuvottelujen henkeen. On mahtava huomata, että henkilökunnalta itseltään on löytynyt valtava määrä tapoja tehdä asioita uudella tavalla ja sitä kautta pienemmällä henkilöstömäärällä,Määttä sanoo.

Määtän mukaan tarkoituksena on, että henkilöstökuluista säästäminen näkyisi mahdollisimman vähän tavallisen kuhmolaisen arjessa. Näkyviä supistuksiakin tosin on.

– Kirjaston aukioloaikaa vähennetään siten, että kirjasto on auki perjantaina seitsemän sijasta neljään. Myös uimahallin aukioloaikoihin voi tulla supistuksia, Määttä kertoo.

Yt-neuvottelut jatkuvat Kuhmossa vuoden vaihteen jälkeen, sillä säästöjä on tehtävä vielä tulevaisuudessakin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)