Nuorukainen pahoinpiteli lapsen, kuljetti autolla muualle ja raiskasi – sai viiden vuoden vankeustuomion

raiskaus
Käräjäoikeus
Yle Etelä-Karjala

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 19-vuotiaan miehen törkeästä lapsenraiskauksesta viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Lisäksi tuomio tuli törkeästä rattijuopumuksesta ja pahoinpitelystä. Miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Nuorukainen ensin pahoinpiteli alle 16-vuotiasta lasta, kuljetti sen jälkeen lapsen autolla toisaalle ja pakotti hänet sen jälkeen sukupuoliyhteyteen. Mies oli tekohetkellä päihtynyt.

Käräjäoikeus perusteli tuomiota törkeästä lapsenraiskauksesta sillä, että teko täytti sekä törkeän raiskauksen että törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkit. Niiden sijaan tuomio voitiin antaa 15. huhtikuuta voimaan tulleen rikoslain pykälän mukaan törkeästä lapsenraiskauksesta.

Dna-tutkimus tuki kertomusta

Nuoruokainen velvoitettiin suorittamaan uhrina olleelle lapselle 10 000 euroa korvausta kivusta, särystä ja kärsimyksestä.

Tuomittu kiisti käräjäoikeudessa kaikki syytteet, vaikka ei ilmoittamansa mukaan muistanutkaan päihtymystilastaan johtuen kyseisen ajankohdantapahtumia.

Rikosteknisen tutkimuksen perusteella mies ajoi autoa vähintään 1,35 promillen humalassa ja syyllistyi siten törkeään rattijuopumukseen.

Pahoinpitely tuli näytetyksi asianomistajan ja todistajien kertomuksilla sekä niitä tukeneilla lääkärinlausunnolla Törkeän lapsenraiskauksen osalta syyksilukeminen perustui asianomistajan esitutkinnassa antamaan uskottavaan kertomukseen, jota varsinkin dna-tutkimus tuki vahvasti.