Oulussa omakotitaloja rakennetaan viime vuoden tahtiin, vaikka asuntorakentaminen hiipuu Suomessa

Pientalokohteita on aloitettu Suomessa selvästi vähemmän kuin viime vuonna. Rakennusluvissa pudotus on vielä jyrkempi.

asuntotuotanto
Asumisoikeusasunto rakenteilla Vantaan Kivistössä
Tilastokeskuksen mukaan aloitettuja pientalokohteita on tänä vuonna lähes 10 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Kuvituskuva.Rinna Härkönen / Yle

Asuntorakentamisen ennakoitu hiipuminen alkaa näkyä myös pientalopuolella. Valtakunnallisesti yleisessä asuntorakentamisessa ja etenkin kerrostalopuolella kehitys on ollut nähtävissä jo pitempään.

Tilastokeskuksen mukaan (siirryt toiseen palveluun) aloitettuja pientalokohteita on tänä vuonna ollut lähes 10 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Asunnoille myönnetyissä rakennusluvissa pudotus on ollut vielä jyrkempi, noin 15 prosenttia.

Vaikka lupamäärät ovat laskussa, pysyttelee omakotitalojen rakentaminen Pientaloteollisuusyhdistyksen toimitusjohtaja Kimmo Rautiaisen mukaan vielä viime vuosien tasolla.

– Isoa pudotusta ei ole tulossa, ja tälle vuodelle aloituksia odotetaan lähes viime vuoden malliin.

Lisäksi yhdistyksestä arvioidaan, että talotehtaiden ensi vuoden tilauskanta näyttää varsin hyvältä ja paikoin jopa paremmalta kuin vuosi sitten.

Pohjois-Pohjanmaalla on useita isoja talotoimittajia, ja Oulussa omakotituotanto näyttäisikin edelleen pysyvän hyvällä tasolla.

Kaupungin rakennusvalvonnan johtaja Pekka Seppälä kertoo, että omakotitaloille on myönnetty rakennuslupia viime vuoden malliin.

Kerrostaloasuntojen luvissa sen sijaan on tulossa tuntuva pudotus Oulussakin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!