1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Talvi-Suomi on hitti maailmalla, mutta nyt matkailijat halutaan Pohjois-Suomeen kesälläkin – "Jos saataisiin pientä virtaa aikaiseksi"

Pohjois-Suomen kansallispuistojen matkailumahdollisuuksia on markkinoitu muun muassa Aasiassa.

matkailu
Hakokosken näköalapaikka Hossan kansallispuistossa.
Eräs markkinoitu kohde on kuvan Hossa, joka sijaitsee Suomussalmen kunnan pohjoisosissa.

Kainuun, Koillismaan ja Itä-Lapin kansallispuistoja on markkinoitu ympäri maailman puolen vuoden ajan Koillismaan elinkeinojen kehitysyhtiö Naturpolisin, Gateway to Land of National Parks -hankkeen voimin. Markkinointimatkoja on tehty Aasiaan, Eurooppaan, Lähi-itään ja Yhdysvaltoihin.

– Meidän pitää nyt viedä viestiä siitä, mitä meidän upeissa kansallispuistoissa voi tehdä, projektipäällikkö Tessa Suopanki sanoo.

Oulangan, Hossan, Syötteen ja Riisitunturin kansallispuistoilla on todettu olevan kansainvälistä vetovoimaa varsinkin talvella. Nyt panostetaan vuorostaan kesän markkinointiin.

– Lapin ja Suomen kesä on vielä kansainvälisesti hyvin tuntematon, eikä kuluttajalle tule siitä mitään mielikuvia. Myöskään matkanjärjestäjille ei tule mieleen, mitä Suomen kesässä olisi tarjottavaa, Suopanki sanoo.

Hankkeessa on huomattu, että sosiaalinen media ohjaa matkailijoiden valintaa matkakohteesta entistä useammin. Tämän takia hankealueella on tehty tiivistä yhteistyötä usean somevaikuttajan kanssa.

– Useilla näillä vaikuttajilla on satojatuhansia seuraajia, joista osa tekee matkailupäätöksiäkin heidän suositusten pohjalta. Sosiaalinen media on uusi tapa viedä viestiä matkailijoille, Suopanki toteaa.

Suopanki odottaa hankkeen vaikutusten näkyvän jo ensi kesänä. Hän kertoo, että 70 kansainvälistä matkanjärjestäjää on tutustunut kansallispuistoihin ja tarjolla oleviin tuotteisiin.

– Jos saataisiin pientä virtaa aikaiseksi eri markkinoilta, niin se olisi kaikki kotiinpäin, Suopanki sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi