1. yle.fi
  2. Uutiset

Pori alkaa tallentaa pysäköinninvalvonnan asiakaspuheluja – nauhoituksen toivotaan vähentävän epäasiallista käytöstä

Pysäköinninvalvonnan lisäksi aletaan tallentaa myös kunnossapidon päivystysnumeroon soitettuja puheluita.

Pori
Henkilö asettaa sakkolappua auton pyyhkimen alle.
Ensireaktio pysäköintivirhemaksulappuun on usein täynnä ärräpäitä. Yle

Porin kaupunki alkaa nauhoittaa pysäköinninvalvonnan puhelinpalveluun ja kunnossapidon päivystysnumeroon soitettavia asiakaspuheluita. Tallentaminen alkaa ensi viikolla.

Esimerkiksi pysäköinninvalvonnassa uuden käytännön toivotaan rauhoittavan puhelimitse tapahtuvaa asiakaspalvelua ja hillitsevän epäasiallista käytöstä.

Puheluiden tallentamisella halutaan varmistaa sekä asiakkaiden että asiakaspalvelijoiden oikeusturvaa.

Aiemmin Porissa on tänä vuonna otettu puheluiden nauhoitukset käyttöön terveysasemien ja suun terveydenhuollon ajanvarauksissa.

Pysäköintivirheen oikaisuvaatimuksen voi tehdä sähköisesti

Porin pysäköinninvalvonnan puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8-12 numerossa 02 623 4166.

Mikäli ajoneuvon kuljettaja tai haltija katsoo saaneensa aiheettoman pysäköintivirhemaksun, voi maksuun liittyvän oikaisuvaatimuksen tehdä sähköisesti kaupungin verkkosivuilla.

Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös palvelupiste Porinaan tai lähettää sähköpostilla tai postitse pysäköinninvalvontaan. Puhelimitse oikaisuvaatimusta ei voi tehdä.

Kunnossapidon päivystysnumero tarkoitettu äkkitilanteisiin

Porin kaupungin infran kunnossapidon päivystysnumero toimii virka-ajan ulkopuolella numerossa 044 701 4020. Se palvelee kiireellisissä liikenneväylien, viheralueiden sekä muiden yleisten alueiden ylläpitoon liittyvissä asioissa.

Virka-aikana tulevat palautteet kulkevat palvelupiste Porinan kautta infran kunnossapitoon. Palautetta voi antaa myös esimerkiksi kaupungin karttapohjaisen palautelomakkeen kautta.

Lue seuraavaksi