1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kenraalit

Presidentti Niinistö päätti kolmesta kenraaliylennyksestä itsenäisyyspäivänä

Ylennyksistä yksi on merivoimissa ja kaksi maavoimissa. Uutena kenraalikuntaan nousee prikaatikenraali Jukka Jokinen.

kenraalit
Jori Matias Harju, Jukka Sonninen ja Jukka Jokinen.
Itsenäisyyspäivänä ylennetyt kontra-amiraali Jori Matias Harju, kenraalimajuri Jukka Sonninen ja prikaatikenraali Jukka JokinenPuolustusvoimat

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on päättänyt kahdesta kenraali- ja yhdestä amiraaliylennyksestä Puolustusvoimissa. Ylennykset tulivat voimaan itsenäisyyspäivänä.

Presidentin päätöksellä lippueamiraali Jori Matias Harju on ylennetty kontra-amiraaliksi. Prikaatikenraali Jukka Sonninen on puolestaan ylennetty kenraalimajuriksi ja eversti Jukka Jokinen prikaatikenraaliksi.

Kontra-amiraali Harju (s. 1964) on toiminut merivoimien komentajana tämän vuoden alusta. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa merivoimien operaatiopäällikkönä ja valmiuspäällikkönä merivoimien esikunnassa.

Kenraalimajuri Sonninen (s. 1960) on palvellut koulutuspäällikkönä pääesikunnassa vuodesta 2015. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kainuun prikaatin komentajana ja valtioneuvoston turvallisuuspäällikkönä.

Prikaatikenraali Jokinen (s. 1967) on palvellut Karjalan prikaatin komentajana tämän vuoden elokuusta. Aiemmin hän on toiminut muun muassa kadettikoulun johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa ja tasavallan presidentin adjutanttina. Jokinen nousee uutena kenraalikuntaan.

Maa- ja ilmavoimissa korkeimmat sotilaat ovat kenraaleja, merivoimissa amiraaleja.

Lue seuraavaksi