Jimmy Carter pääsi sairaalasta – Yhdysvaltain entinen presidentti on kärsinyt terveysongelmista viime aikoina

95-vuotias Carter on ollut kuluneen vuoden aikana sairaalahoidossa jo viisi kertaa.

Jimmy Carter
Jimmy Carter kaatui ja teloi päänsä lokakuun alussa, mutta oli jo seuraavana päivänä hyväntekeväisyystapahtumassa nikkaroimassa.
Jimmy Carter kaatui ja teloi päänsä lokakuun alussa, mutta oli jo seuraavana päivänä hyväntekeväisyystapahtumassa nikkaroimassa.Rex Features / AOP

Yhdysvaltain entinen presidentti Jimmy Carter on päässyt pois sairaalasta. 95-vuotias Carter oli joutunut sairaalahoitoon viime viikonloppuna virtsatieinfektion takia.

Entinen presidentti on ollut tämän vuoden aikana jo viisi kertaa sairaalassa.

Vain muutamia päiviä ennen infektion hoitoa Carter oli palannut kotiin pidemmältä hoitojaksolta sairaalasta. Carterilta poistettiin painetta aivoista, jota kaatuilu ja siitä johtunut verenvuoto oli aiheuttanut. Lääkärien mukaan marraskuinen leikkaus onnistui hyvin.

Carter oli kaatunut lokakuussa kaksi kertaa. Ensimmäisen kaatumisen jälkeen hänelle ommeltiin 14 tikkiä, mutta jälkimmäisellä kerralla hän mursi lonkkansa. Keväällä hänelle oli jouduttu asentamaan lonkkaan keinonivel kaatumisen seurauksena.

Jimmy Carter toimi Yhdysvaltain presidenttinä vuosina 1977–1981. Nyt 95-vuotiaana hän on pitkäikäisin maan presidenteistä.

Lue lisää:

Yhdysvaltain entinen presidentti Jimmy Carter joutui sairaalaan

Lonkkamurtumasta toipuva Jimmy Carter pääsi sairaalasta

Jimmy Carter uudelleen sairaalaan – lonkkamurtuma

Lähteet: Reuters