Hyppää sisältöön

Hallitustunnustelujen vetäjä valitaan iltapäivällä – voisiko se olla Rinne?

SDP nimeää uuden pääministeriehdokkaan aikaisintaan sunnuntaina.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) keskusteli työministeri Timo Harakan (sd.) kanssa eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Eduskuntaryhmät sopivat tänään hallitustunnustelujen vetäjästä. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on kutsunut ryhmät koolle kello 16.30.

Pääministeriehdokkaaksi ilmoittautunut liikenne- ja viestintäministeri, SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin pitää luontevana, että tunnustelijana olisi pääministerin paikalta eronnut Antti Rinne. Hänestä ei olisi reilua, että tunnustelija olisi joko hän tai toinen pääministeriehdokas Lindtman.

Myös Lindtman katsoo, että olisi parempi, kun tunnustelija ei olisi kumpikaan heistä.

Keskustasta sanottiin keskiviikkona, ettei puolue vastusta, jos tunnustelijaksi tulee Rinne.

– Hallitustunnustelijan henkilö ei ole meille oleellinen, kunhan maahan saadaan toimintakuntoinen hallitus, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen muotoili.

Aiemmin keskusta ilmoitti, ettei sillä ole luottamusta Rinteeseen pääministerinä. Puolueen kanta johti hallituksen eroon.

Tänään ryhmien kokoontumisessa jaetaan myös tunnustelijan kysymykset ja sovitaan eduskuntaryhmien vastausten määräajasta.

SDP:n puoluevaltuusto nimeää uuden pääministeriehdokkaan aikaisintaan sunnuntaina.

Lue lisää:

.
.