Kemin kaupunginorkesteria puolustetaan laajasti – orkesterin lakkauttamista vastustavassa adressissa on 2600 nimeä

Allekirjoituksia adressiin on tullut ympäri maata. Tukea on osoitettu myös länsinaapurista.

Nettiadressissa tähdennetään, että Kemin kaupunginorkesteri on merkittävä toimija Meri-Lapin kulttuurielämässä ja sen alueellinen vaikutus on huomattava. Kuva: Kimmo Hiltula / Yle

Kemin kaupunginorkesterin lakkauttamista vastustavan adressin on torstaiaamuun mennessä allekirjoittanut lähes 2600 ihmistä.

Allekirjoituksia adressiin on tullut ympäri maan ja tukea on osoitettu myös länsinaapurista. Eniten allekirjoituksia on tullut Kemistä, toiseksi eniten Helsingistä ja kolmanneksi vilkkaimmin Oulusta. Kaikkiaan vetoomus on allekirjoitettu yli 40 paikkakunnalta.

–En ole yhtään yllättynyt adressin allekirjoittaneiden määrästä enkä siitä, että niin moni ulkopaikkakuntalainen on halunnut osoittaa tukensa asialle. Kulttuurin alasajo on aina vakava asia ja taiteen ystävät ympäri Suomen ovat olleet huolestuneita tilanteesta, adressin perustanut Fanni Hoppari sanoo.

Nettiadressissa vaaditaan, että kaupunginorkesteri säilytetään Kemissä. Vetoomuksen mukaan Kemin kaupunginorkesteri on merkittävä toimija Meri-Lapin kulttuurielämässä ja sen alueellinen vaikutus on huomattava. Lisäksi orkesterin lakkauttamisen mukana tuhoutuisi osa arvokasta taidealojen "mestari-kisälli-toimintaa".

Adressi on avoinna tänään kello 16 saakka. Vetoomus toimitetaan valtuuston budjettikokoukseen maanantaina aamupäivästä.

Kaupunginorkesterin lakkauttamista on Kemissä esitetty säästösyistä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).