Paltamo jakaa ikäihmisille liukuesteitä ilmaiseksi – "Kunta haluaa ehdottomasti tukea ikäihmisten liikkumista"

Kenkiin laitettavia liukuesteitä jaetaan muun muassa kirjastoautossa ja kierrätyskeskuksessa.

vanhukset
En bild på ett par händer som håller i svarta halkskydd av två olika modeller. En sitter på hälen och den andra på hela skon.
Kun kengissä on kunnon liukuesteet, voi vanhuskin reippailla ilman huolia kaatumisesta. Kuvituskuva. Yle/Anna Björkqvist

Paltamon kunta jakaa ilmaiseksi kenkien liukuesteitä yli 65-vuotiaille kuntalaisille.

Idea ilmaisista liukuesteistä lähti Paavo Arffmanin valtuustoaloitteesta, ja rahat hankintaan saatiin Katri Kaipaisen lahjoitusrahastosta.

– Tällaisia valtuustoaloitteita on mukava pistää käytäntöön. Ja mielestäni lahjoitusrahastojen rahat tulee käyttää nimenomaan tällaisiin tarkoituksiin, kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi sanoo.

Paltamo haluaa tällä eleellä ehkäistä kaatumisista aiheutuvia ongelmia, tuoda hyvää mieltä ja lisätä myös ikäihmisten liikkumista. Kun kengät ei luista, voi talvellakin liikkua ulkona, ilman pelkoa kaatumisesta.

– Kunta haluaa ehdottomasti tukea ikäihmisten liikkumista, Ahoniemi sanoo.

Ahoniemen mukaan liukuesteet tulivat maksamaan kaupungille vain muutamia tuhansia euroja. Hän kertoo, että kunnassa on useita satoja yli 65-vuotiaita, joille liukuesteitä tullaan parhaan mukaan jakamaan. Liukuesteitä jaetaan muun muassa kirjastossa, kirjastoautossa ja kierrätyskeskuksessa.

– Mahdollisimman monesta tuutista pyritään jakamaan, että kaikki halukkaat tavoitettaisiin, Ahoniemi sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)