Posti kadotti Kelan paketin matkalla Forssasta Tampereelle – 50 asiakkaan asiakirjoja kateissa

Kela ei ole voinut myöntää etuuksia asiakirjojen katoamisen takia.

posti
Postin kontteja.
Posti haki helmikuussa Kelan Forssan palvelupisteestä paketin, jota ei sen jälkeen ole tavoitettu.Jarkko Riikonen / Yle

Kelan postipaketti katosi matkalla Forssasta Tampereelle viime keväänä. Posti haki helmikuussa Kelan Forssan palvelupisteestä paketin, jota ei sen jälkeen ole löydetty.

Paketti sisälsi noin 50 henkilön hakemuksia ja muita asiakirjoja. Pääosa asiakirjoista on Kelan mukaan työttömyysajan ilmoituksia.

Seurantakoodin mukaan Posti on ottanut paketin vastaan. Pakettia ei ole kuitenkaan merkitty luovutetuksi tai toimitetuksi vastaanottajalle eikä se ole saapunut perille Tampereelle.

Kela jäljitti pakettia yhteistyössä Postin kanssa toukokuun puoliväliin saakka. Paketti saattaa yhä olla Postin tiloissa.

Etuudet jäivät saamatta

Kadonnut paketti sisälsi Kelan etuuksiin liittyviä asiakirjoja, joissa on asiakkaiden henkilötietoja. Kela ei ole voinut käsitellä asiakirjoja eikä näin esimerkiksi myöntää etuutta.

– Emme valitettavasti ole pystyneet selvittämään kaikkien näiden asiakkaiden henkilöllisyyttä, joten emme ole pystyneet viestimään tästä henkilökohtaisesti, sanoo Kelan tietosuojavastaava Regina Ollila tiedotteessa. Posti on tavoitellut asiakkaita laittamalla ilmoituksen Forssan paikallislehteen.

Kela on tehnyt tietoturvaloukkauksesta ilmoituksen Tietosuojavaltuutetun toimistoon.