1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (SDP)

SDP:n Oulun piirissä penätään selitystä keskustan luottamuspulasta Antti Rinnettä kohtaan

Piiritoimiston toiminnanjohtaja uskoo, että politiikassa päästään kuohunnan jälkeen nopeasti normaaliin arkeen.

Väistyvä pääministeri Antti Rinne eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 3. joulukuuta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Pääministeri Antti Rinteen ero on puhuttanut SDP:n Oulun piirissä.

Piiritoimiston toiminnanjohtaja Sanna Husa kertoo, että tunnelmat jäsenkunnan keskuudessa ovat hämmentyneet, sillä asiat johtivat toiseen hyvin nopeasti.

Rinne jätti eronpyynnön tasavallan presidentille tiistaina. Eron taustalla on SDP:n ja hallituskumppani keskustan kiristyneet välit. Keskusta ilmoitti aiemmin, että se voi jatkaa SDP:n kanssa samassa hallituksessa, mutta ei luota enää pääministeri Rinteeseen.

Sanna Husa sanoo myös, että yksinkertaista juurisyytä keskustan luottamuspulaan ei ole saatu ja sitä kaivattaisiin myös SDP:n Oulun piirissä.

Hän kuitenkin uskoo, että vaikka nyt politiikassa kuohuu, päästään politiikan tekemisessä pian normaaliin päivittäiseen rytmiin.

– Varmasti tämä pyörii ihmisten mielessä jonkun aikaa.

Rinteen paikkaa tavoittelevat nyt sekä SDP:n varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin ja SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)

Korjaus 5.12. kello 9.21: Rinne erosi pääministerin tehtävästä tiistaina, ei maanantaina.