Hyppää sisältöön

Oras vähentää 74 Raumalla – irtisanomisia silti aikaisintaan vuosina 2022–23

Hanavalmistaja Oras siirtää tuotantoa Puolaan ja keskittyy Raumalla jatkossa komposiittiosaamiseen.

Oras vähentää henkilökuntaa Raumalla 2020-luvun alkupuolella. Kuva: Oras Oy

Hanoja ja vesikalusteita valmistava Oras vähentää Raumalla 74 tehtävää. Muutos tapahtuu vähitellen niin, että messinkituottannosta työntekijämäärä vähenee vasta vuosina 2022–23.

Oraksen vähennyksiä koskevat alustavat yt-neuvottelut päättyivät torstaina. Niiden perusteella ei vielä irtisanota tai lomauteta ketään. Yt-neuvottelujen taustalla oli Oraksen päätös siirtää tuotantoa Puolaan, jonne rakennetaan uusi messinkikromaamo.

Raumalla keskitytään yhtiön mukaan jatkossa komposiittiosaamiseen. Kun irtisanomiset tai lomautukset tulevat 2–3 vuoden kuluttua ajankohtaisiksi, Oras aloittaa uudet yt-neuvottelut.

– Siirtymäaikana varaudumme hallitusti mahdolliseen henkilöstömäärän vähennystarpeeseen, millä minimoidaan irtisanottavien määrää. Lisätyövoimatarpeet siirtymäaikana täytetään pääosin joko määräaikaisilla tai vuokratyöntekijöillä. Työntekijöiden osaamisen kehittämiseen panostetaan koko siirtymäajan, toimitusjohtaja Kari Lehtinen sanoo.

Uudet, työntekijöiden vähentämiseen tähtäävät yt-neuvottelut aloitetaan aikaisintaan vuoden 2022 alussa, jos tarvetta on.

Oraksella on Raumalla töissä yhteensä noin 450 ihmistä. Työntekijöitä on noin 360, ja loput ovat toimihenkilöitä.