1. yle.fi
  2. Uutiset

"Valoisa ja positiivinen tanssinilon tuoja" – Inarilaisteko 2019 -palkinto Janita Rantaselle

Perinteinen tunnustus julkistettiin perjantaina Inarin kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa.

Lyhyet
Janita Rantanen
Tanssija, tanssinopettaja ja koreografi Janita Rantanen on vuoden Inarilaisteko-palkittu.Mikko Laaksonen

Inarilaisteko 2019 -palkinnon saa tanssija Janita Rantanen. Perinteinen palkinto luovutettiin perjantaina Inarin kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa.

Rantanen on tehnyt töitä Inarin tanssikulttuurin eteen, perustelee Inarin kunta valintaansa. Hän on järjestänyt tanssikurssitoimintaa kunnan alueella kaikenikäisille useiden vuosien ajan, järjestänyt Inariviikkojen perinteisen tanssikurssin seitsemänä vuonna sekä ollut mukana järjestämässä ja suunnittelemassa isoja tapahtumia, joissa tanssi on ollut merkittävässä roolissa.

Janita Rantanen on esiintynyt erilaisilla kokoonpanoilla monenlaisissa tapahtumissa, muun muassa Inariviikoilla, Skábmagovilla ja Ijahis Idjassa. Hän on omalla projektillaan ja Suomen kulttuurirahaston tuella pitänyt luovan tanssin pajoja Inarin kunnan koululaisille niin Ivalossa, Inarissa kuin Sevettijärvelläkin ja tuonut tanssioppilaitaan esiintymään erilaisiin tapahtumiin. Lisäksi hän on vieraillut nuorten tanssijoiden kanssa Ivalon palvelutaloissa ja pitänyt asukkaille yhteisiä tanssihetkiä, Inarin kunta jatkaa perustelujaan.

Inarin kunnan kulttuuritoimi on vuodesta 1978 lähtien julkistanut Inarilaisteko-palkinnon saajan kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa.

Palkinto on perinteisesti luovutettu merkittävästi inarilaisen kulttuurityön hyväksi toimineelle henkilölle tai ryhmälle. Inarilaisteko-palkinnon saajan valitsee Inarin sivistyslautakunta.

Inarin kuntalaiset ovat voineet viimeisen neljän vuoden ajan esittää ehdokkaita palkinnon saajaksi sivistyslautakunnan päätöksenteon tueksi.

Lue seuraavaksi