1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lakot

Metsäteollisuus lakkoon ensi maanantaina – myös työsulku toteutuu

Valtakunnansovittelijan mukaan neuvotteluissa ei ole edellytyksiä jättää sovintoehdotusta.

Työntekijöiden lakon lisäksi työnantajapuoli kertoi pitkästä työsulusta. Kuva: Matti Hämäläinen / Yle

Metsäteollisuuden ja Teollisuusliiton välisissä työehtoneuvotteluissa ei ole edellytyksiä sovintoehdotukselle, kerrotaan valtakunnansovittelijan toimistolta.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

Osapuolilla on ollut eripuraa muun muassa kikystä eli työnajan pidennyksestä.

Käytännössä neuvottelujen kariutuminen tarkoittaa, että alan lakot ja työsulut toteutuvat maanantaista 9. joulukuuta alkaen.

Työntekijöiden Teollisuusliitto aloittaa 9. joulukuuta kolme päivää kestävän lakon. Siihen osallistuu noin 35 000 työntekijää yhteensä 180 yrityksessä.

Työnantajia edustava Metsäteollisuus ry ilmoitti vastatoimena aloittavansa kuusi päivää kestävän mekaanisen metsätalouden työntekijöiden työsulun. Sulku alkaa 12. joulukuuta ja loppuu 18. joulukuuta. Tuona aikana työntekijöitä ei päästetä töihin sahoille ja vaneritehtaille. Samalla keskeytyy työntekijöiden palkanmaksu.

Sulku koskee yhteensä 32:ta sahaa sekä vaneri-, viilu- ja liimapuutehdasta Metsä Groupin, Pölkyn, Stora Enson, UPM:n ja Versowoodin tuotantolaitoksissa.

Korjaus kello 12.10: Poistettu tieto, jonka mukaan kiistaa olisi ollut myös palkoista.

Lue lisää:

Metsäteollisuus vastaa työntekijöiden joulukuun lakkoon: kuuden päivän työsulku – "Kilpailemme Baltian maiden, Puolan ja Venäjän kanssa"