1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori Jazz

Kirjurin kesäravintola Pori Jazzille – "Haluamme tehdä kaupunkilaisille ulkoilmaolohuoneen"

Porin tekninen lautakunta päättää asiasta ensi viikolla.

Kesäravintolan vuokraamisen ehtona on, että ravintolassa on vuosittain minimissään toimintaa juhannuksesta koulujen alkuun. Kuva: Liisa Kallio / Yle

Porin Kirjurinluodon perinteikäs kesäravintola on siirtymässä Pori Jazzin hoitoon vuodesta 2021 lähtien.

Tekninen lautakunta käsittelee ensi viikon tiistaina Kirjurin kesäravintolan, Pori Jazzin festivaalialueen ja suoja-alueen vuokraamista vuosille 2021–2025.

Esityksessä suurin muutos aiempaan vuokrasopimukseen kaupungin ja Pori Jazzin välillä on Kirjurinluodon kesäravintolan vuokraaminen jazzyhdistykselle.

Kesäravintolan vuokraamisen ehtona on, että ravintolassa on vuosittain minimissään toimintaa juhannuksesta koulujen alkuun.

Pori Jazz 66 ry:n toimitusjohtaja Miika Ranne sanoo, että Pori Jazz haluaa kunnioittaa kesäravintolan rakennusta ja sen historiaa.

– Haluamme tehdä kesäravintolasta entistä tunnelmallisemman oleskelupaikan, kaupunkilaisten ulkoilmaolohuoneen, joka yhdistyy puistoalueen kauniiseen luontoon, rytmimusiikkiin ja Pori Jazzin historiaan.

Pori Jazz on kahtena viime kesänä keskittänyt jazzfestivaalin toimintaa Kirjurinluotoon. Jazzpuisto on korvannut Etelärannan Jazzkadun.

Nykyiset yrittäjät saavat laajentaa suoja-alueella

Jazzfestivaalin suoja-alueilla tarkoitetaan alueita, joilta Porin kaupunki ei festivaalin ajaksi luovuta alueita kaupalliseen myynti- tai tapahtumakäyttöön. Kaupungilla on kuitenkin oikeus järjestää niissä omia tapahtumiaan.

Suoja-alue ei myöskään rajoita alueilla sijaitsevien pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla toimivien kaupallisten toimijoiden toimintaa.

– Etelärannan nykyisille ravintolayrittäjille on esitetty mahdollisuutta laajentaa toimintaansa festivaalin ajaksi lisäämällä asiakaspaikkoja, selventää Porin kaupungin infrayksikön päällikkö Markku Koppelomäki.

Etelärannan katuja sekä jalankulku- ja pyöräteitä ei saa sulkea liikenteeltä ja niillä sijaitseviin venesatamiin ja venepaikoille on oltava esteetön pääsy festivaalin aikana.