Kaskisten valtuusto päättää kuntaliitoksesta uudelleen jo ensi tiistaina

Kaskisten valtuusto kokoontuu uudelleen päättämään kuntaliitoksesta Närpiön kanssa ensi viikolla.

kuntaliitokset
En gata i Kaskö med trähus på båda sidorna. En ensam cyklist skymtar fram på vägen.
Yle/Juho Teir

Kaskisissa vauhditetaan Kaskisten ja Närpiön kuntaliitoksen uudelleenkäsittelyä. Kaupunginvaltuuston kokous pidetään jo ensi tiistaina 10.12., kertoo valtuuston puheenjohtaja Kari Häggblom.

Kaupunginhallitus piti edellistä valtuuston päätöstä lainvastaisena Kuntaliiton lausunnon perusteella. Edellisessä kokouksessa kaksi edustajaa jäävättiin, mutta jälkikäteen Kuntaliiton lakiasioiden johtaja linjasi, että kukaan ei ollut esteellinen kokouksessa. Kokous päätyi kaatamaan liitosesityksen täpärästi. Äänestyksen ratkaisivat varajäsenet, jotka olivat liitoksesta eri mieltä kuin varsinaiset jäsenet.

Nyt valtuusto päättää uudelleen, hyväksyykö Kaskisten ja Närpiön kuntaliitoksen.

Päätettävänä vielä myös yt-neuvottelut

Valtuusto istuu myös seuraavalla viikolla, koska päätettävänä on vielä ensi vuoden budjetti ja kaupungin yt-neuvottelujen aloittaminen.

Hallintokunnat eivät ole yltäneet vaadittuun säästötavoitteeseen. Ensi vuoden talousarvio näyttää liki puoli miljoonaa euroa alijäämää. Kaupunginhallitus esittääkin nyt jälleen yt-neuvotteluiden aloittamista kaupungin henkilöstön kesken.

Valtuuston pitäisi käsitellä budjetti ja yt-asia joulukuun 19. päivä.

Aiheesta aiemmin: Suomen pienin kaupunki ei taivu kuntaliitokseen – Kaskisten ja Närpiön liitto kaatui tiukan äänestyksen jälkeen