1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. meriteollisuus

Costa Smeralda -alus on luovutettu Meyer Turun telakalta

Alus lähtee perjantaina Turusta Barcelonaan.

meriteollisuus
Costa Smeralda Meyer Turun telakalla
Carnival-varustamon Costa Smeralda Meyer Turun telakalla 2019.Meyer Turku

Costa Smeralda on luovutettu torstaina asiakkaalle Meyer Turun telakalta. Se matkaa Turusta Barcelonaan.

Costa Smeralda on LNG-risteilylaivojen edelläkävijä ja yksi ensimmäisistä LNG-käyttöisistä matkustajalaivoista maailmassa, kertoo Meyer Turku tiedotteessaan.

LNG:n käyttö poistaa pienhiukkaset ja rikkioksidit kokonaan laivan päästöistä ja vähentää huomattavasti typen oksidien ja hiilidioksidin määrää.

Costa Smeraldassa on monia uusia teknologioita ympäristöjalanjäljen pienentämiseksi. Esimerkiksi juomavesi tuotetaan suoraan merivedestä suolanpoiston avulla, kertoo telakka tiedotteessaan. Laivan energiankulutus on pienempi esimerkiksi LED-valaistuksen ja moottorien tuottaman lämmön keräämisen vuoksi.

Aluksen rakentamisessa ei pysytty suunnitellussa aikataulussa. Smeraldan rakennustyöt aloitettiin vuonna 2018 ja se laskettiin vesille tämän vuoden maaliskuussa. Sen sisaraluksen eli Costa Toscanan on määrä valmistua 2021.

Lue nämäkin:

Costa Smeraldan marraskuun matkat peruuntuvat – risteilijän rakennustyöt myöhästyvät Meyer Turun telakalla entisestään

Loistoristeilijä Costa Smeraldan rakennustyöt myöhästyvät kuukaudella – Turun telakka joutuu korvaamaan viivästymisen varustamolle

Meriteollisuudessa paiskitaan nyt paljon töitä myös puhtaamman ympäristön eteen – vastuullinen toiminta on keskeinen kilpailuvaltti

Lue seuraavaksi