Tuhannet kajaanilaiset ovat mukana vapaaehtoistoiminnassa, useat auttavat ilman yhdistyksiäkin – "Monihan käy tuttavan tai vanhuksen luona"

Tänään vietetään kansainvälistä vapaaehtoisten päivää.

vapaaehtoistyö
spr:n ensiapukurssi
Vapaaehtoistoiminnan muotoja on monia. Esimerkkinä vaikkapa Suomen Punaisen Ristin koulutukset. Kuvituskuva.Mårten Lampén / Yle

Eri puolilla Suomea on torstaina järjestetty tapahtumia, joissa on nostettu esille vapaaehtoistoiminnan merkitystä ja kiitetty vapaaehtoisia osana kansainvälistä vapaaehtoisten päivää (siirryt toiseen palveluun) (Kansalaisareena).

Kajaanissa on JärjestöKainuu 2.0. -hankkeen järjestöagentti Johanna Saarivaara mukaan tuhansia vapaaehtoisia. He toimivat muun muassa yhdistyksissä ja seurakunnissa. Vapaaehtoisten päivä on palkinto annetusta avusta.

– Täytyy muistaa, että monihan käy tuttavan tai vanhuksen luona, ilman yhdistystoimintaan.

Saarivaaran mukaan Kajaanissa vapaaehtoistoimintaa tehdään laajalla rintamalla. Esimerkkeiksi hän nostaa Mannerheimin lastensuojeluliiton ja Suomen Punainen Ristin, joissa keskitytään yleishyödylliseen tai ennaltaehkäisevään auttamistyöhön. Yhdistyksissä annetaan valmennusta ja koulutusta.

– Sitten on vielä erikseen lukumummot, erilaiset tukihenkilöt perheille. Ja muun muassa potilasyhdistyksissä tehdään vapaaehtoistyötä, Saarivaara

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!