Rovaniemen kaupunginjohtajan valinta on vielä hämärän peitossa

Vain harva valtuutettu uskalsi kertoa viime viikolla, ketä kannattaa Rovaniemen uudeksi kaupunginjohtajaksi.

Rovaniemi
Rovaniemen kaupunginjohtajaksi pyrkivät Ari Alatossava ja Ulla-Kirsikka Vainio
Rovaniemen kaupunginjohtajan valinta on enää kahden kauppa. Uudeksi kaupunginjohtajaksi ovat tarjolla Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava ja Porin kaupungin toimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainio.Eeva Kuivas

RovaniemiRovaniemen uuden kaupunginjohtajan valintaa joudutaan jännittämään loppuun asti. Vain pieni osa kaupunginvaltuutetuista kertoi kantansa Ylen kyselyssä, joka tehtiin viime viikon lopulla.

Oman ehdokkaansa paljasti etukäteen viisi valtuutettua, joista neljä kannattaa Ulla-Kirsikka Vainiota ja yksi Ari Alatossavaa. Muut joko eivät olleet vielä päättäneet omaa kantaansa tai eivät halunneet paljastaa sitä.

Rovaniemen kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan maanantaina illalla. Määräaikaiseen virkaan valitaan näillä näkymin joko Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava tai Porin kaupungin toimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainio.

Näillä vahvuuksilla he uskovat sopivansa Rovaniemen kaupunginjohtajaksi.

– Rovaniemi saa tulevaisuuteen katsovan kaupunginjohtajan, joka arvostaa avointa asioitten käsittelyä ja läpinäkyvyyttä, ja luo positiivista ilmapiiriä, sanoo itsestään Ari Alatossava.

– Olen osaava, ahkera, innostunut ja innostava. Varmasti olen näkyvästi mukana kaupunkilaisten arjessa, sanoo itsestään Ulla-Kirsikka Vainio.

Kumpikin panostaisi matkailuun

Ehdokkaiden mielestä matkailu kuuluu Rovaniemen vahvuuksiin myös tulevaisuudessa.

– Asema tässä Napapiirillä, Joulupukin kotikaupunki ja tämmöiset asiathan ovat uniikkeja maailmanlaajuisesti. Kyllä 20-luvulla yhtälailla pitää panostaa matkailuun niin kuin ennenkin, sanoo Alatossava.

– Haluan nähdä, että tästä vaan kasvetaan, mutta kasvetaan vastuullisesti myös matkailun alalla. On erittäin tärkeää, että Rovaniemen kaupungin pitää entistä vahvemmin ottaa matkailustrategiaan kantaa, sanoo Vainio.

Kumpikin on valmis myös muuttamaan Rovaniemelle.

– Kuuden vuoden päästä sitten tietysti tehdään arviota siitä, että miten tässä on onnistuttu ja miltä tilanne näyttää. Tietysti lähtökohtaisesti on niin, että halua on jatkaa siitä eteenpäin, sanoo Alatossava.

– Toivon, että pystyn toimimaan kaupunginjohtajana, jos minut valitaan, niin hyvin, että tulisin valittua myös seuraavalle kaudelle ja ehkä jopa niin hyvin, että tästä tehtävästä poistetaisiin tämä määräaikaisuus, sanoo Vainio.

Rovaniemen nykyinen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen jää eläkkeelle ensi kesänä.

Lue lisää

Rovaniemen kaupunginjohtajan valinnassa loppusuoralle pääsi kaksi hakijaa

Neljä loppusuoralle Rovaniemen kaupunginjohtajakisassa

Rovaniemen uuden kaupunginjohtajan valinta: 11 hakijaa haastatellaan