Hyppää sisältöön

Antti Ketosen joulukonsertti peruuntuu Kauhajoella – artistilla ja seurakunnalla eri näkemys

Artistin mukaan kirkkoherra piti konsertin sisältöä kirkkoon sopimattomana, mutta kirkkoherra kiistää.

Kuva: Marek Sabogal

Antti Ketosen joulukiertueen päätöskonsertti Kauhajoen kirkossa on peruttu. Syynä on artistin ohjelmatoimiston mukaan se, että Kauhajoen kirkkoherra pitää osaa konsertin ohjelmistosta kirkkoon sopimattomana.

Ketonen on ollut marraskuun alusta lähtien Joululauluni-kiertueella, jossa hän esittää pääasiassa joululauluja, mutta jonkin verran myös iskelmäkappaleita akustisena versiona Olisitpa sylissäni -levyltään. Suurin osa konserteista on ollut kirkoissa eri puolilla maata.

Kahdenkymmenenviiden konsertin kiertueella muut konsertit ovat toteutuneet, Seinäjoen Lakeuden Ristissä hän esiintyy 17. joulukuuta. Kauhajoen konserttiin ostetut liput käyvät myös Seinäjoella, tai ne voi palauttaa ostopaikkaan.

Kauhajoen kirkkoherra yllättyi

Kauhajoen kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä on yllättynyt kuultuaan peruuntumisesta ja kiistää kieltäneensä konsertin. Hän kertoo kyllä seurakunnan kanttorin keskustelleen sisällöstä artistin kanssa.

– Tiedän, että konsertin sisällöstä on keskusteltu muutaman laulun osalta. Kanttori on kysynyt, voisiko niitä vaihtaa joululauluiksi, kun konserttia on markkinoitu joulukonserttina, kertoo Ala-Prinkkilä.

Kirkkoherra vakuuttaa, että Kauhajoella ei ole tiukka linja konserttien suhteen. Tällä viikolla kirkossa on esiintynyt Kyösti Mäkimattila ja myös Antti Railion konsertti on tulossa.

– Yhtään konserttia ei ole tarvinnut kieltää, sanoo Ala-Prinkkilä.

Hän myös ihmettelee, ettei häneen ole oltu yhteydessä artistin taholta ollenkaan eli hän sai kuulla perumisesta Yleltä.

Artikkelia täydennetty kirkkoherran kommenteilla 5.12.2019 klo 17:00.