1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Kirjurin kesäravintolasta syrjäytettävä yrittäjä tyrmistyi

Teemu Aaltonen hämmästelee tietoa, että Pori Jazz saa Kirjurin perinteisen kesäravintolan hoitoonsa vuodesta 2021 alkaen.

Kirjurin kesäravintola sijaitsee keskellä Porin kansallista kaupunkipuistoa. Kuva: Liisa Kallio / Yle

Porissa Kirjurin kesäravintolaa vuosien ajan kaupungilta vuokrannut ja pyörittänyt ravintoloitsijayrittäjä Teemu Aaltonen pitää Porin kaupungin virkamiesten esitystä ravintolan tulevaisuudesta pöyristyttävänä.

Aaltonen sanoo, että Porin kaupunki ei ole ollut kiinnostunut kesäravintolan tulevaisuudesta aikoihin. Hän on itse toivonut neuvottelukutsua vuokrasopimuksen jatkamisesta, mutta toisin kävi.

– Miten nykypäivänä on mahdollista, että jonkun elinkeino vain annetaan jollekin toiselle ilman kilpailutusta ja neuvottelua?

Aaltonen kertoo olleensa kesäravintolassa vuokralaisena seitsemisen vuotta. Hänen mielestään näin kauan toimintaa harjoittanut yrittäjä olisi syytä ottaa huomioon, kun päätöstä jatkosta tehdään.

Ristiriitoja aiemminkin

Ravintoloitsija Teemu Aaltonen on saanut kaupungilta ikäviä uutisia aiemminkin tänä vuonna. Kaupunki ei jatkanut hänen ylläpitämänsä konttiravintolan vuokrasopimusta torilla vaan pakotti hänet poistamaan kontin torilta.

Porin tekninen lautakunta linjaa ravintolan kohtaloa tiistaina.

Korjattu 5.12. kello 17:52 yrittäjän aika kesäravintolan vuokralaisena.

Uutisesta voi keskustella 5.12.2019 klo 22 saakka.