Haapaveden keskustassa paloi rivitalo – paikalle hälytettiin valtavasti yksiköitä

Palavassa osassa ei pitäisi olla ketään sisällä.

tulipalot
Paloauto
Rivitalossa on alle 10 asuntoa, ja suurin osa niistä on rakennuksen siinä osassa, joka ei pala. Kuvituskuva.Yle

Haapaveden keskustassa Oravatiellä paloi aikaisin aamulla kuuden jälkeen rivitalo. Pelastuslaitos raivaa palopaikkaa ja varmistaa, että palo saadaan kokonaan kuriin.

Alle 10 asunnon rivitalo oli kaksiosainen, joista vain toinen osa paloi. Palaneessa osassa oli lähes kaikki rakennuksen asunnot, mutta niistä moni oli tyhjillään ja asuttamaton.

Päivystävän palomestarin Jarmo Myllymäen mukaan rakennuksesta poistui palon alkuvaiheessa yksi henkilö, joka on sittemmin lähetetty tarkastettavaksi. Muita ihmisiä kohteessa ei palon aikana ollut.

Palanut osa kärsi tämän hetken arvion mukaan erittäin merkittävät vahingot. Myllymäki kertoo useiden kattorakenteiden romahtaneen ja palon levinneen sisätiloihin.

Palopaikalle matkasi alunperin yhteensä 17 pelastusyksikköä Haapavedeltä, Kärsämäeltä, Oulaisista ja Ylivieskasta. Myllymäen mukaan osa yksiköistä on päässyt jo lähtemään.

Pelastuslaitoksella ei ole tietoa mahdollisesta syttymissyystä. Sitä selvitetään todennäköisesti poliisin kanssa yhteistyössä myöhemmin, Myllymäki sanoo.

Juttua päivitetty kello 8.40 päivystävän palomestarin Jarmo Myllymäen tuoreilla tiedoilla tilanteesta. Alun perin palon uskottiin olleen siinä osassa rakennusta, jossa on vain yksi asunto, mutta palo olikin lähes kaikki asunnot kattaneella puolella.