Hyppää sisältöön

Presidentti Niinistö hallituskriisistä Ylen haastattelussa: "Aika lailla vauhtia ollut, mutta ei sitä pidä säikähtää"

Linnan juhlien teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu.

Presidenttiparin haastattelu
Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Ylen haastattelussa hallituskriisiä ja Linnan juhlien teeman mukaisesti tietoa ja yhteiskunnallista keskustelua.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Ylen haastattelussa hallituskriisiä. Presidentin mukaan tilannetta ei kannata säikähtää.

– Onhan tässä aika lailla vauhtia ollut, mutta ei sitä pidä säikähtää. On meillä ennenkin hallituksia vaihtunut. Voipi käydä niin, että kun vähän ollaan huolestuneita, niin siitä ryhdistäydytään eteenpäin, presidentti Niinistö sanoo.

Presidentin mukaan luottamuksen lisääminen on kaikista heistä kiinni, jotka ovat politiikassa mukana. Hänen mukaansa järjestelmän ei voi olettaa korjaavan itseään.

– Kaikki on ihmisestä itsestään kiinni. Olen varma, että tässä havahdutaan.

Tasavallan presidentin juhlavastaanoton eli Linnan juhlien teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Rouva Haukion mukaan luotettava tieto ja tieteellisen tiedon asema on Suomessa vakaa, mutta sitä haastetaan alati.

– Siinä meiltä kaikilta vaaditaan erityistä tarkkaavaisuutta ja medialukutaitoa ihan varhaislapsuudesta lähtien, rouva Haukio sanoi.

Presidentti Niinistön mukaan nykyajan kiire ja suuret uutisvirrat houkuttavat niin mediaa kuin poliitikkoja ilmaisemaan asiat hyvin lyhyesti otsikko-journalismilla tai poliitikot yksittäisillä heitoilla.

– Siinä käy helposti niin, että kun niitä päivittäin kymmenittäin tai sadoittain tulee, niin vain se jää mieleen. Seuraavalla viikolla lähdekritiikistä ei ole mitään mielikuvaa. Näissä kaikissa lyhyissä ilmaisuissa olisi syytä olla aika tarkka.

Niinistöltä kysyttiin haastattelussa, miten julkisesta keskustelusta saisi rakentavampaa. Presidentin mukaan useimmat osaavat joka tapauksessa olla tarkkana.

– He kyllä ymmärtävät, jos jonkun sanoma tai kirjoittama ei ole totta.

Lue seuraavaksi:

.
.