1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Linnan juhlat

Suomalaiset hurmannut kultaleijonien Marko "Mörkö" Anttila muisteli maailmanmestaruutta ja kotiinpaluuta: Voitto yhdisti kansaa

Huuhkajien valmentaja Markku Kanerva pohti haastattelussa, minkälainen saavutus jalkapallon EM-kisoissa saisi suomalaiset taas torille juhlimaan.

Linnan juhlat
Markku Kanerva, Jenni Hiirikoski ja  Marko Mörkö Anttila
Huuhkajien Markku Kanerva, naisleijonien Jenni Hiirikoski ja kultaleijonien Marko "Mörkö" Anttila pohtivat haastattelussa, mistä joukkueiden ytheishenki syntyy.Yle

Viime keväänä jääkiekon MM-kisoissa koko kansan hurmannut kultaleijonien kapteeni Marko "Mörkö" Anttila muisteli Linnan juhlien haastattelussa voitokasta kevättä ja kotiinpaluuta. Joukkueen voitto tuntui Anttilasta yhdistävän koko kansaa.

– Kun tultiin Suomeen, niin yllätti meidät kaikki, kuinka paljon ihmiset nauttivat siitä. Se yhdistää kansaa, Anttila sanoi.

Naisleijonien kapteenin Jenni Hiirikosken mukaan kotiyleisön myötäeläminen kotikisoissa Espoossa oli huikeaa. Suomen naisleijonat kokivat MM-kisoissa karvaan tappion ja saivat hopeaa.

– Kyllä me pelattiin itsemme ihmisten sydämiin. Tuki ja lämpö, mikä sieltä tuli rajun tappion jälkeen, oli todella hienoa, Hiirikoski sanoi.

Huuhkajien valmentaja Markku Kanerva totesi haastattelussa, että Suomen jalkapallomaajoukkueen pääseminen EM-kisoihin oli yksi unelma ja nyt unelmoidaan lisää.

– Olisiko jatkopaikka sellainen, jolla saisi torin täyteen.

Kolmikolta kysyttiin myös, miten hyvä yhteishenki joukkueeseen luodaan. Kanerva painotti, että yhteishenki lähtee joukkueessa vallitsevasta ilmapiiristä.

Hiirikoski painotti, että voima joukkueeseen alkaa siitä, että jokainen voi olla oma itsensä. Anttilan mukaan kaikki lähtee jokaisesta persoonasta.

– Menestys vaatii sitä, että oma ego ei tule esille, Anttila jatkoi.

Lue seuraavaksi:

Voit seurata tässä artikkelissa Itsenäisyyspäivän juhlintaa hetki hetkeltä

Lue seuraavaksi