1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Elon Musk

Tesla-miljardööri Elon Musk voitti herjausoikeudenkäynnin – Kutsui Thaimaan luolapelastusoperaatioon osallistunutta miestä pedofiiliksi

Sukeltaja vaati Muskilta 172 miljoonan euron vahingonkorvauksia.

Elon Musk
Elon Musk poistumassa Los Angelesin oikeussalin takaovesta 3. joulukuuta 2019.
Tesla-miljardööri Elon Musk voitti herjausoikeudenkäynnin. Kuvassa hän on poistumassa Los Angelesin oikeussalin takaovesta 3. joulukuuta.Apu Gomes / AFP

Yhdysvalloissa Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on voittanut paljon julkisuutta osakseen saaneen herjausoikeudenkäynnin.

Brittisukeltaja Vernon Unsworth syytti amerikkalaismiljardööriä herjauksesta ja kunnianloukkauksesta tämän kutsuttua Unsworthiä pedofiiliksi viestipalvelu Twitterissä.

Jupakka sai alkunsa viime vuoden heinäkuussa sen jälkeen kun Unsworth arvosteli Muskia kovasanaisesti tämän roolista Thaimaan luolasukellusoperaatiossa.

Muskin yritys valmisti minisukellusveneen, jonka hän vei Thaimaahan avustamaan luolaan loukkuun jääneitä thaimaalaisnuoria. Pelastusoperaatioon osallistunut Unsworth, joka on kokenut sukeltaja ja asui Thaimaassa, väitti, että Musk oli operaatiossa vain tiellä ja miljardöörin aie auttaa pelkkä julkisuustemppu.

Musk ärsyyntyi syytöksistä ja hyökkäsi kovasanaisesti Unsworthiä vastaan, kutsuen tätä muun muassa pedofiiliksi. Musk poisti sittemmin tviittinsä ja pyysi anteeksi Unsworthiltä.

Unsworth haastoi kuitenkin Muskin oikeuteen, koska koki tulleensa loukatuksi. Juttu käsiteltiin Los Angelesin liittovaltion tuomioistuimessa. Unsworth haki Muskilta 172 miljoonan euron vahingonkorvauksia.

Tuomioistuin kuitenkin päätti, ettei 64-vuotiaan kokeneen brittisukeltajan kunniaa oltu loukattu.

– He hävisivät tapauksen todennäköisesti siksi, etteivät he keskittyneet itse tviitteihin vaan ja vetosivat meidän tunteisiimme, oikeudenkäynnin valamiehistön puheenjohtaja Joshua Jones sanoi.

Musk riemuitsi valamiehistön päätöksestä, halasi asianajajaansa ja kehui, että hänen "uskonsa ihmisyyteen on palautettu".

Pettynyt Unsworthin asianajaja puolestaan kutsui Muskia "kiusaavaksi miljardööriksi".

Lue myös:

Thaimaan luolasukeltaja haastoi Elon Muskin oikeuteen

Miljardööri Musk nöyrtyi ja pyysi anteeksi – Thaimaan pelastusoperaatiossa mukana ollut sukeltaja harkitsee oikeustoimia

Miljardööri Elon Musk hyökkäsi Twitterissä Thaimaan jalkapallopoikia pelastamassa olleen sukeltajan kimppuun

Twitter-pyyntö sai miljardööri Elon Muskin tarjoamaan apua Thaimaan luolapelastajille, lähettää insinöörejään paikan päälle

Lähteet: AP, STT, Reuters

Lue seuraavaksi