Hyppää sisältöön

Linnan juhlia seurasi Ylen kanavilta 2,3 miljoonaa suomalaista – Areena entistä suositumpi väylä

Yle Areenan juhlasisältöjä on katsottu yhteensä 1,1 miljoonaa kertaa. Yle.fi:n juttuja avattiin lähes viisi miljoonaa kertaa. 

Yhteensä Ylen tv-lähetyskokonaisuuden katsotaan tavoittaneen kolme miljoonaa suomalaista. Kuva: Antti Haanpää / Yle

Ylen Linnan juhlat 2019 -lähetystä katsoi itsenäisyyspäivän iltana keskimäärin 2,28 miljoonaa ihmistä.

Katsotuin ajankohta oli kahdeksalta illalla, jolloin katsojia oli keskimäärin kaksi ja puoli miljoonaa. Kokonaisuudessaan itsenäisyyspäivän vastaanotto tavoitti 2,7 miljoonaa suomalaista.

Yhteensä Ylen tv-lähetyskokonaisuuden katsotaan tavoittaneen kolme miljoonaa suomalaista. Siihen lasketaan mukaan myös Kohti Linnan juhlia- ja Linnan jatkot -ohjelmat sekä itsenäisyyspäivän paraati. Viime vuonna kokonaisuus tavoitti hieman enemmän, noin 3,2 miljoonaa suomalaista.

Vastaanotosta tehtiin yksi lähetys kahdella kielellä eli suomeksi ja ruotsiksi. Viime vuonna Linnan juhlat kiinnostivat 2,44 miljoonaa katsojaa. Kaikkien aikojen ennätysyleisö on Suomen 100-vuotisjuhlista vuodelta 2017, kun 2,66 miljoonaa suomalaista tiiraili juhlia.

Ari Hakahuhta, Ella Kanninen, Jussi-Pekka Rantanen ja Sami Sykkö selostamokopissa presidentinlinnassa. Kuva: Mårten Lampén / Yle

Yle Areenan juhlasisältöjä on katsottu yhteensä 1,1 miljoonaa kertaa. Verkkosivujen juttuja avattiin lähes viisi miljoonaa kertaa.

Areenassa kasvu oli reipasta, sillä kun Linnan juhlat 2019 -lähetystä käynnistettiin tänä vuonna 720 000 kertaa, oli luku viime vuonna vielä 570 000.

– Itsenäisyyspäivä kiinnostaa suomalaisia valtavasti ja lukujen perusteella sen viettoa halutaan seurata tiiviisti tv:ssä, verkossa ja radiossa. Tänä vuonna tehtiin aiempaa enemmän verkkosisältöjä, joissa yleisö pääsi syventymään juhlamuotiin, ruokaan ja Linnan juhlien 100-vuotiaaseen historiaan, sanoo itsenäisyyspäivän ohjelmiston vastaava tuottaja Ville Mättö tiedotteessa.

Linnan juhlien vuoden teema oli tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuivat Presidentinlinnaan kaiken kaikkiaan 1 700 vierasta.

Yle Areenaan on koottu eilisillan lähetykset ja videoklippejä tapahtumista. Pääset sinne tästä. Viittomakielelle tulkattu lähetys löytyy täältä.

Palaa illan tunnelmiin:

.
.