Naantalin Nesteen jalostamolta voi tulla melu- ja hajuhaittoja lakon aikana ensi viikolla

Teknologiateollisuuden lakon aikana jalostamo käy pienellä teholla ja vain kriittiset turvallisuusjärjestelmät pidetään käynnissä. 

lakot
Nesteen Naantalin jalostamo
Naantalin jalostamon liekki saattaa palaa kirkkaampana lakon aikana. Kuvituskuva.Yle

Nesteen Naantalin jalostamon alasajo voi tuoda lisääntynyttä melua, hajuhaittaa ja soihdutusta lakon aikana. Teknologiateollisuuden lakko alkaa maanantaina 9.12. Naantalissa jalostamoa on ajettu alas torstaista 5.12. alkaen. Lakon aikana jalostamoa ajetaan pienellä teholla ja vain kriittiset turvallisuusjärjestelmät pidetään käynnissä.

Henkilöstö-, turvallisuus- ja hankintajohtaja Hannele Jakosuo-Janssonin mukaan hajua tai melua ei välttämättä tule normaalia enempää.

– Joitakin kaasuja voi mennä soihtuun ja siitä tulee haittaa, mutta sellaista ei ole toistaiseksi tullut. Tämä oli ennakoiva viesti.

Lakko kestää kolme päivää. Jakosuo-Janssonin mukaan Naantalin jalostamon nostaminen takaisin täyteen toimintaan vie ilman yllätyksiä muutaman päivän. Hän ei halua arvioida, millaisia taloudellisia vaikutuksia lakolla Nesteen jalostamoille on.

Teollisuusliiton lakko koskee koko Suomessa jopa 100 000:ta työntekijää. Teollisuuden laaja lakko voi vaikuttaa bensiinin ja lääkkeiden saatavuuteen Suomessa.