1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ampumavälikohtaukset

Yhdysvaltain puolustusministeri: Pensacolan joukkoampumisessa ei terroristista motiivia

Puolustusministeri Mark Esper vakuuttaa, että välikohtaus ei vaikuta Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian väleihin.

Ampumavälikohtaukset
Kuvituskuva. Yhdysvaltojen puolustusministeri Mark Esper kuvattuna Virginiassa syyskuussa.
Kuvituskuva. Yhdysvaltojen puolustusministeri Mark Esper kuvattuna Virginiassa syyskuussa.Rex Features / AOP

Yhdysvaltain puolustusministeri Mark Esper sanoo, että Pensacolassa Floridassa perjantaina tapahtunut joukkoampuminen ei tämän hetkisten tietojen mukaan ollut terroristinen teko.

Puolustusministeri Esper puhui lauantaina Reagan National Defense Forum -tapahtumassa Kaliforniassa ja toivoi työrauhaa ampumavälikohtausta selvittäville tutkijoille.

Esper vakuutteli myös, että välikohtaus ei hänen nähdäkseen heikennä Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian välejä eikä maiden välistä sotilasyhteistyötä.

Yhdysvaltain laivaston lentotukikohdassa Floridan Pensacolassa tapahtui perjantaina ampumavälikohtaus, jossa laivaston mukaan kuoli ampujan lisäksi kolme ihmistä. Lisäksi välikohtauksessa haavoittui kahdeksan, joista kaksi on poliiseja.

Viranomaisten mukaan ampuja oli saudiarabialainen lentäjäoppilas, joka ampui käsiaseella luokkahuoneita sisältäneessä rakennuksessa. Ampuja oli Yhdysvalloissa osana Saudi-Arabian kanssa tehtävää sotilaskoulutusyhteistyötä.

Internetissä ääriliikkeitä seuraava ryhmä kertoo löytäneensä ampujan sosiaaliseen median julkaisuja, jotka ampuja kirjoitti vain tunteja ennen ampumavälikohtausta. Epäilty oli kirjoittanut muun muassa kritiikkiä Yhdysvaltojen käymistä sodista sekä lainauksia kuolleelta al-Qaida -johtajalta Osama bin Ladenilta.

Aiheesta lisää:

Ampumavälikohtaus laivaston lentotukikohdassa Floridassa – ampuja oli saudiarabialainen lentäjäoppilas, terrorimotiivi yksi tutkintalinja

Lähteet: Reuters, AP, AFP