Hyppää sisältöön

KCNA: Pohjois-Korea on suorittanut “hyvin tärkeän kokeen”

Pohjois-Korean valtionmedian mukaan kokeella on merkittävää vaikutusta maan strategiseen asemaan.

Arkistokuva. Kuvassa Unha-2 -raketin laukaisu huhtikuussa 2009. Kuva: KCNA / EPA

Pohjois-Korea on suorittanut lauantaina “hyvin tärkeän kokeen” Sohaen satelliittien laukaisuasemallaan, Pohjois-Korean valtionmedia kertoo.

KCNA-median mukaan kokeella on merkittävää vaikutusta Pohjois-Korean strategiseen asemaan lähitulevaisuudessa.

Valtionmedia ei tarkentanut yksityiskohtia siitä, mitä koe tarkalleen ottaen koski. Mutta eri medialähteiden mukaan tuoreet satelliittikuvat kertovat Pohjois-Korean kenties jatkavan satelliittien laukaisuun soveltuvien kantorakettien mottorien testaamista.

– Kyseessä oli ilmeisesti maassa tehty kantoraketin moottorin testaus Sohaessa. Tämä ei ollut koelaukaisu, Yhdysvaltalaisten tiedemiesten keskusjärjestön Ankit Panda pohti tviitissään.

Pohjois-Korean YK-lähettiläs ilmoitti aikaisemmin lauantaina, että Yhdysvaltojen kanssa käytävät keskustelut ydinohjelmasta eivät ole enää ajankohtaisia.

YK on yrittänyt evätä Pohjois-Koreaa laukaisemasta satelliitteja kiertoradalle, koska sitä voidaan pitää pitkän matkan ohjusteknologiana.

Pohjois-Korea on onnistunut laukaisemaan satelliitin kiertoradalle ensimmäisen kerran vuonna 2012. Edellisen kerran maa on onnistunut satelliitin laukaisemisessa vuonna 2016.

Aiheesta lisää:

.
.