Pääministeriehdokkaat painottavat avoimissa kirjeissään hiilivapaata yhteiskuntaa ja hyvinvointia

SDP:n pääministeriehdokkaat Antti Lindtman ja Sanna Marin ovat julkaisseet avoimet kirjeet puolueen puoluevaltuustolle.

Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

SDP:n verkkosivuilla on sunnuntaina julkaistu pääministeriehdokkaiden avoimet kirjeet. Kirjeet on suunnattu SDP:n puoluevaltuustolle, joka päättää sunnuntai-illan kokouksessaan, kumpaa se esittää maan seuraavaksi pääministeriksi.

Puoluevaltuuston päätöksen jälkeen eduskunta äänestää ehdokkaan hyväksymisestä. Puolueen puheenjohtaja Antti Rinne sanoi aiemmin sunnuntaina, että äänestys toteutunee tiistaina, mikäli kaikki sujuu odotetusti.

SDP:n ehdokkaat pääministeriksi ovat puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin. Marin on myös SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Kumpikin ehdokas kiittelee kirjeessään nykyistä hallitusohjelmaa. Lindtman kirjoittaa (siirryt toiseen palveluun)sen olevan "ehkä kaikkien aikojen kunnianhimoisin". Hän kirjoittaa hallitusohjelman hyvien tavoitteiden edellyttävän kuitenkin luottamusta, toimeenpanoa ja vahvaa johtajuutta.

Marin puolestaan kirjoittaa (siirryt toiseen palveluun)SDP:n johdolla rakennetun hallitusohjelman parantavan pienituloisten toimeentuloa, panostavan koulutukseen ja vähentävän eriarvoisuutta yhteiskunnassa.

Marin painottaa kirjeessään hyvinvointivaltion merkitystä. Hän kirjoittaa, että tulevillakin sukupolvilla tulee olla mahdollisuus hyvään ja ihmisarvoiseen elämään.

Lindtman puolestaan nostaa kirjeessään esiin sen, että Suomen on edettävä määrätietoisesti kohti hiilivapaata yhteiskuntaa. Hän painottaa, että muutos on toteutettava sosiaalisesti ja alueellisesti oikeudenmukaisella tavalla.

Lue lisää: