Pelastakaa Lapset: Jemenissä kymmeniä lapsia kuolee tai haavoittuu yhä joka kuukausi

Jemenin sisällissota on jatkunut jo useiden vuosien ajan.

Jemen
Viime vuonna 29 miljoonaa lasta syntyi konfliktialueilla. Lääkäri punnitsi aliravittua lasta sairaalassa Jemenin Sanaassa syyskuussa.
Lääkäri punnitsi aliravittua lasta sairaalassa Jemenin Sanaassa syyskuussa.EPA

Jemenin taisteluissa kymmeniä lapsia kuolee tai haavoittuu yhä joka kuukausi, kertoo Pelastakaa Lapset -järjestö (siirryt toiseen palveluun). Järjestön tiedotteen mukaan Hodeidan ja Taizin kaupungeissa keskimäärin yli 30 lasta kuoli tai haavoittui joka kuukausi tammikuun ja lokakuun välisenä aikana.

Tilanne on järjestön mukaan jatkunut vakavana, vaikka Jemenin konfliktin osapuolet neuvottelivat viime vuoden joulukuussa aselevon YK:n valvonnassa Tukholmassa.

Järjestön mukaan Hodeidan satamakaupungissa lapsiuhrien määrä on vähentynyt viime vuoteen verrattuna, mutta taistelut ovat silti vaatineet tänä vuonna yli 50 lapsen hengen. Taizissa kuolleiden lasten määrä on puolestaan yli kaksinkertaistunut.

Jemenin sisällissota on jatkunut jo useiden vuosien ajan. Konfliktissa on kuollut kymmeniätuhansia ihmisiä, joista valtaosa on siviileitä. Miljoonat ihmiset ovat nälänhädän partaalla. YK kutsuu Jemenin sisällissotaa maailman pahimmaksi humanitaariseksi kriisiksi.

Lue myös:

Ilmaiskuja ja miljardien edestä humanitaarista apua – Saudi-Arabia sekä pommittaa että tukee Jemeniä

Väkivallan pelko estää lapsen aivoja kehittymästä – Joka viides lapsi syntyi konfliktin keskelle viime vuonna