1. yle.fi
  2. Uutiset

Jäät heikkoja Oulun Pyykösjärvellä ja Kuivasjärvellä

Heikot jäät johtuvat järvien hapettamisesta.

järvet
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Oulun Pyykösjärven jäät ovat nyt poikkeuksellisen heikot, kun hapekkaan veden määrää täydennetään talven aikana. Maaliskuun loppuun jatkuvat pumppaukset Oulujoesta alkavat tällä viikolla. Jäät ovat hyvin ohuita ja sulia kohtia esiintyy varsinkin uimarannalla ja Hiltusenperänlahden kohdalla.

Oulussa myöskään Kuivasjärven jäälle ei kannata mennä, sillä järven ilmastuksesta johtuen jääpeite on ohut ja järvessä voi olla sulaneita kohtia. Kuivasjärveen on asennettu syksyllä 2018 kaksi uutta ilmastinta, jotka pöhisevät nimenomaan talviaikaan.

Pyykösjärveen pumpattiin vettä Oulujoesta jo viime keväänä. Syksyllä lisävettä ei pystytty kuitenkaan johtamaan niin paljon kuin vesilain mukainen lupa salli, sillä samaan aikaan rakennettiin Laanilan biovoimalaitoksen jäähdytysvesipumppaamoa.

Nyt Oulun kaupunki käyttää siis seuraavat neljä kuukautta täysin hyödyksi, jotta hapekasta lisävettä saadaan riittävästi Pyykösjärveen.

Lisää aiheesta:

Oulussa Pyykösjärven hapettaminen on parantanut huimasti järven tilaa

Oulujoesta vettä putkea pitkin Pyykösjärvelle

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi