Imatran kaupunki aikoo keventää hallintoaan – kolme johtavaa virkaa lähdössä

Kaupunki aikoo lakkauttaa hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen johtajan, kaupunkikehitysjohtajan sekä talous- ja rahoitussuunnittelupäällikön virat vuoden 2020 alussa. Syynä ovat säästöt.

Imatra
Imatran kaupungintalo
Imatran kaupunki aikoo lakkauttaa kolme johtavaa virkaa säästösyistä.Tommi Parkkinen/Yle

Imatran kaupunki aikoo vähentää johtajien määrää. Kaupunginhallitus esittää tänään maanantaina kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle, että kaupunki lakkauttaa kolme johtavaa virkaa.

Vuoden 2020 alusta päättyisivät hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen johtajan, kaupunkikehitysjohtajan sekä talous- ja rahoitussuunnittelupäällikön virat.

Hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen johtajana Imatralla on työskennellyt Hanna-Kaisa Ellonen, kaupunkikehitysjohtajana Topiantti Äikäs sekä talous- ja rahoitussuunnittelupäällikkönä Raikko Törönen.

Syynä on kaupungin vaikea taloudellinen tilanne. Kaupunki keventää organisaatiotaan.

– Tässä tilanteessa sopeutustarve koskee kaikkia, myös johtoa, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.)sanoo tiedotteessa.

Lakkautettavien tehtävien virkavastuut ovat siirtymässä kaupunginjohtajalle ja apulaiskaupunginjohtajalle. Tehtävien operatiivinen uudelleenorganisointi ratkaistaan yt-neuvottelussa useita henkilöitä koskevien tehtäväkuvamuutosten kautta.