Hyppää sisältöön

Helsingin poliisin viestintäjohtajan virka- ja lahjontarikosepäilyt syyteharkintaan

Helsingin poliisin viestintäjohtajan Juha Hakolan epäillään saaneen 3 000 euroa vaalirahoitusta yritykseltä, joka on tehnyt hankintoja poliisilaitokselta.

Juha Hakola oli kokoomuksen kansanedustaja vuosina 2007–2011. Hän on ollut ehdolla myös myöhemmin, mutta äänet eivät ole riittäneet kansanedustajapaikkaan. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Helsingin poliisin viestintäjohtajaan ylikomisario Juha Hakolaan kohdistuva esitutkinta on valmistunut ja siirtynyt syyteharkintaan. Hakolaa epäillään virka- ja lahjontarikoksesta vaalirahoituksessa.

Hakolan epäillään saaneen vuosina 2015–2019 kolmissa vaaleissa vaalitukea yhteensä yli 3 000 euroa yritykseltä, jonka kanssa poliisilaitos on samaan aikaan tehnyt hankintoja.

Rikosepäily liittyy viime eduskuntavaaleihin sekä joihinkin edellisiin vaaleihin. Hakola oli kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana.

Esitutkintaa ovat johtaneet Syyttäjälaitos ja Keskusrikospoliisi. Rikoksesta epäiltynä on ollut yhteensä kolme henkilöä.

Hakolan osalta rikosnimikkeitä esitutkinnassa ovat olleet lahjuksen ottaminen ja virkavelvollisuuden rikkominen. Kahden muun henkilön osalta rikosnimike on ollut lahjuksen antaminen.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet rikosepäilyt. Syyteharkinta tehdään Syyttäjälaitoksen Etelä-Suomen syyttäjäalueella.

Lue myös:

.
.