Jimi Heikkinen suunnittelee paluuta pesäpallon korkeimmalle sarjatasolle – Jani Komulainen: "SuperJymyyn ei niin vain marssita"

Seitsemän vuotta sitten huippupesäpallon lopettanut Jimi Heikkinen on aloittanut elämäntaparemontin.

pesäpallo
Mies seisoo susigraffitin edessä.
Jimi Heikkinen pitää haastavana paluuta pesäpallon huipulle. Arkistokuva.Tiia Korhonen / Yle

Miesten Superpesis-joukkue Sotkamon Jymyn päävalmentaja ja pelinjohtaja Jani Komulainen on ilahtunut Jimi Heikkisen kuntoremontista.

– Hienoa, että Jimi on ottanut itseään niskasta kiinni, sillä jos puheita on uskominen niin liikunnan määrä on ollut pientä.

Komulainen seuraa ilolla Heikkisen projektia, mutta vasta myöhemmin voidaan punnita, että löytyykö entiselle ykkösvahdille paikkaa SuperJymystä. Heikkinen treenaa nyt itsekseen harjoitteita.

– Katsotaan minne ne vievät. Se on selvää, että SuperJymyyn ei niin vain marssita.

Jimi Heikkinen ilmoitti uransa päättymisestä lokakuussa 2012. Paluuta pesiskentille Heikkinen pitää itsekin haastavana. Seitsemän vuotta pois pesäpallosta on pitkä aika.

– Tämä on remontti elämäntapoihin. Superpesis on plussaa, kertoo Heikkinen.

Komulaisen mukaan Jimi Heikkisen pitää testata kuntoaan ja pelitaitojaan miesten Ykköspesiksessä tai Suomensarjassa, sillä ne ovat kaikille muillekin halukkaille reitti päästä pelaamaan Superpesistä.

– Sieltä meille tulevat muutkin pelaajat, sanoo Komulainen.

Sotkamon Jymyn Superpesis-joukkueen päävalmentaja ja pelinjohtaja Komulainen tiivistää pesäpallon muuttuneen vuosien saatossa entistä urheilullisempaan suuntaan.

– Kaikki pesäpalloilijat ovat huippu-urheilijoita. Jatkuvasti on tullut tietoa, mitkä asiat vaikuttavat lajitehokkuuteen.

Komulaisen laskelmien mukaan tälläkin hetkellä ne, jotka kärkkyvät paikkaa Superpesiksessä, harjoittelevat 10–11 kertaa viikossa. Pesäpalloilijalta vaaditaan hänen mukaansa huippu-urheilijan harjoittelua, arjen hallitsemista ja levosta huolehtimista.

– Se on korostunut entisestään, että pallo lähtee voimalla mailasta ja kädestä, ja että juoksu kulkee.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!