Lapin ammattikorkeakoulun tukipalvelut yliopiston vastuulle

Ensi vuoden aikana kymmenet Lapin ammattikorkeakoulun työntekijät siirtyvät Lapin yliopiston palkkalistoille.

Lapin yliopisto
Lapin yliopiston luentosalissa opetetaan hallintotieteen johdantokurssia
Lapin yliopiston luentosalissa opetetaan hallintotieteen johdantokurssia. Kuvituskuva.Annu Passoja

RovaniemiLapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu yhdistävät hallinto- ja tukipalvelutoimintojaan yliopiston alaisuuteen. Samalla yliopiston palkkalistoille siirtyy Lapin ammattikorkeakoulun nykyisiä työntekijöitä muun muassa taloushallinnosta, opintopalveluista sekä tutkimus- ja kehitystoiminnasta.

Yliopiston rehtori Antti Syväjärvi sanoo, että tällä hetkellä ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka monta työntekijää vaihtaa työnantajaa, mutta kyse on arviolta kymmenistä henkilöistä.

Toistaiseksi ei myöskään ole tietoa siitä, johtaako toimintojen yhdistäminen YT-neuvotteluihin tai irtisanomisiin. Syväjärven mukaan muutokset on tarkoitus saada voimaan ensi vuoden aikana.

Lapin yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat jo aiemmin yhdistäneet korkeakoulukirjaston sekä tietohallinnon palveluita ns. konsernipalveluiksi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).