1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. YT-neuvottelut

Kouvola sai kuluvan vuoden toiset yt-neuvottelut pakettiin – opettajat lomautettaisiin korkeintaan kahdeksi viikoksi

Kaupunginhallitus käsittelee yt-neuvottelujen tulosta ensi viikolla.

YT-neuvottelut
mielenilmaus Kouvolan kaupungintalolla
Vanhempainyhdistykset osoittivat maanantaina mieltään Kouvolan lomautussuunnitelmista kaupungintalon edustalla ennen valtuuston kokousta.Antro Valo / Yle

Kuluvan vuoden sisään toiset yt-neuvottelut saatiin maanantaina päätökseen Kouvolassa.

Neuvottelutulokseen sisältyy kaupungin henkilöstön lomauttaminen pääsääntöisesti kolmeksi viikoksi ensi vuonna sekä 17 henkilötyövuoden pysyvä vähentäminen.

Opetus- ja kasvatushenkilöstölle esitetään korkeintaan kahden viikon mittaisia lomautuksia. Aiemmin kaupunki suunnitteli myös opetus- ja kasvatushenkilöstön lomauttamista kolmeksi viikoksi. Opetusalan ammattijärjestö OAJ jyrähti suunnitelmista.

Esityksessä perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen opetushenkilöstön lomautusajat ovat kaksi viikkoa tai lyhyempiä. Luokkamuotoisen erityisopetuksen pienryhmien opettajien lomautusaika on viikko. Kuntatason luokkamuotoisen erityisopetuksen henkilöstöä sen sijaan ei lomauteta lainkaan. Varhaiskasvatuksen opettajien ja hoitajien lomautusajaksi esitetään kahta viikkoa.

Korkeintaan viisi irtisanotaan

Henkilöstövähennykset kohdistuvat konsernipalveluihin, kasvatukseen ja opetukseen sekä asuminen ja ympäristö-toimialalle. Konsernipalveluista vähennetään 6 henkilötyövuotta, kasvatuksesta ja opetuksesta 4,5 henkilötyövuotta ja asuminen ja ympäristö-toimialalta 6,5 henkilötyövuotta.

Vähennykset on tarkoitus tehdä pääosin eläkkeelle siirtymistä hyödyntämällä, määräaikaisia vähentämällä sekä jättämällä täyttämättä syksyn aikana vapautuneita virkoja ja tehtäviä, joiden palkkausmääräraha on varattu ensi vuoden talousarvioon.

Taloudellisista ja tuotannollisista syistä irtisanotaan enintään viisi henkilöä. Irtisanomiset kohdistuvat lähinnä hallinto- ja toimistotehtäviin, ja ne on tarkoitus tehdä tammikuun loppuun mennessä. Ennen irtisanomista kartoitetaan kuitenkin eläkemahdollisuudet ja mahdollisuudet sijoittaa tai kouluttaa työntekijä toisiin tehtäviin.

Lomautuksesta ensi vuonna saatava säästö on 5,5 miljoonaa euroa. Lisäksi henkilöstövähennyksillä saadaan 900 000 euron pysyvä säästö.

Kaupunginhallitus käsittelee yt-neuvottelujen tulosta ensi viikolla. Jos kaupunginhallitus hyväksyy neuvottelutuloksen, palvelukohtaiset lomautussuunnitelmat valmistellaan päätettäväksi tammi-helmikuussa kokoontuville lautakunnille ja konsernipalvelujen osalta kaupunginhallitukselle.