1. yle.fi
  2. Uutiset

Maarianvaaran laskettelukeskus jäi myymättä myös toisessa huutokaupassa

Hiihtokeskusta ja sen irtaimistoa myydään erikseen.

Kaavi
Ihmisiä Kaavin Maarianvaaran laskettelurinteiden hissien lähistöllä.
Maarianvaaran laskettelukeskus talvella 2012, jolloin toiminta oli vielä käynnissä.Yle / Juha Vauhkonen

Kaavin Maarianvaaran hiihtokeskuksen toinenkaan nettihuutokauppa ei ole johtanut kauppoihin. Korkein tarjous oli 5500 euroa, kun alimmaksi hyväksyttäväksi hinnaksi oli asetettu runsaat 5700 euroa.

Kaupassa pyritään kuitenkin pääsemään hiihtokeskukselle määriteltyyn käypään arvoon, joka on alinta hyväksyttävää hintaa suurempi. Käypää arvoa ei kerrota julkisuuteen.

Pohjois-Savon ulosottovirasto myi laskettelukeskuksen vuokraoikeutta ja rakennuksia huutokaupat.com -sivustolla.

Ostajan maksettavaksi kaupassa tulisi myös noin 14 000 euroa vesi- ja sähkölaskuja. Laskettelukeskuksen hissit sekä irtain omaisuus eivät kuulu kauppaan, vaan ne pitäisi ostaa tarvittaessa erikseen.

Laskettelukeskuksen hissit eivät kuulu kauppaan, koska ne kuuluvat eri yhtiölle, Maarian Rinteet Oy:lle. Sen osakkeista on ulosmitattu 70 prosenttia, ja niistä valtaosa myydään ulosottomiehen erillisenä myyntinä. Lisäksi Maarian Rinteet Oy:stä 30 prosenttia omistava taho on halukas myymään oman osuutensa.

Hiihtokeskuksessa oleva irtain omaisuus myydään myöhemmin laskettelukeskuksen ja hissien kauppojen jälkeen. Irtain omaisuus sisältää kahvilaravintolan kalusteet ja laitteet, välinevuokraamon varustuksen, lumetusjärjestelmän sekä hissien ja rinteiden ylläpitoon tarvittavan kaluston.

Maarianvaaran laskettelukeskuksen toiminta päättyi vuonna 2016. Ulosottovirasto keskustelee seuraavaksi velkojen panttien haltijan eli pankin kanssa, haluaako se vielä yrittää kolmatta huutokauppaa.

Lue seuraavaksi