Kuusi kuoli ja useita haavoittui sairaalassa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa Tšekissä – epäilty tekijä löytyi kuolleena autosta

Teon motiivista ei ole tietoa.

ampumavälikohtaukset
Poliiseja sairaalan edustalla Ostravassa.
Lukas Kabon / EPA

Kuusi ihmistä on kuollut yliopistollisessa sairaalassa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa Tšekissä Ostravan kaupungissa, kertoo maan terveysministeri uutistoimisto Reutersin mukaan. Lisäksi kaksi ihmistä haavoittui vakavasti.

Yksi haavoittuneista oli tiistaina illalla kriittisessä tilassa saatuaan luodin päähänsä, mutta toinen oli jo toipumassa leikkauksesta. Lisäksi kolmas ihminen loukkaantui lievästi.

Ampumisen kerrotaan tapahtuneen odotusaulassa.

Tshekin median mukaan ampuja oli häätänyt lapset ulos odotushuoneesta ennen kuin avasi tulen. Poliisi ei vielä maanantaina osannut sanoa, mikä ajoi ampujan hirmutekoon, mutta teosta epäillyn 42-vuotiaan miehen on kerrottu olleen mieleltään epävakaa.

Lisäksi poliisi on löytänyt tapauksen yhteydessä etsintäkuulutetusta autosta miehen, joka on ampunut itseään päähän. Poliisi on vahvistanut miehen olevan epäilty tekijä.

Poliisi etsi tekijää välikohtauksen jälkeen usean tunnin ajan.

Tšekin kartta
Ostrava sijaitsee noin 350 kilometriä pääkaupunki Prahasta itään.Ilkka Kemppinen / Yle

Toisessa poliisin jakamassa kuvassa näkyy sairaalan julkisivua ja poliisiautoja. Ampuminen tapahtui aamulla noin seitsemältä paikallista aikaa.

Tšekkiläinen tv-kanava kertoo, että poliisin erikoisjoukot ovat paikalla.

"Tämä on katastrofi"

Paikallisen poliisin päällikkö Tomas Kuzel kertoi, että epäilty oli ampunut itsensä ajoneuvossa poliisin ollessa ottamassa tätä kiinni.

– Käytimme kahta helikopteria ja tunnistimme hänen autonsa. Kun helikopteri oli laskeutumassa auton ylle, hän ampui itseään päähän, Kuzel kertasi.

Sisäministeri Jan Hamacekin mukaan epäilty kuoli elvytysyrityksistä huolimatta.

Poliisin mukaan miestä ei löydy laillisten aseiden omistajien luettelosta. Epäillyllä oli kolme aiempaa rikosrekisterimerkintää.

– Tämä on katastrofi. Emme ole tottuneet maassamme tällaiseen. En pysty käsittämään tämän miehen motiivia, Babish sanoi.

Myös presidentti Milos Zeman lähetti surunvalittelunsa uhrien omaisille.

– Olette sydämessäni. Ajattelen teitä näinä traagisina tunteina, presidentti viestitti edustajansa välityksellä Twitterissä.

Pääministeri Andrej Babish perui tapahtuneen vuoksi kaksipäiväisen vierailunsa Viroon.

Lähteet: Reuters, AFP, AP, STT