Hybridiareenan suunnittelua joudutaan kiirehtimään Kokkolassa – valtuutetut sitoutuivat nykyistä suurempiin käyttökustannuksiin

Jatkosuunnittelulla on kiire, jos kymmenien miljoonien hanke halutaan hyväksyä jo helmikuussa.

liikuntatilat
Jarmo Nissi esittelee alustavia havainnekuvia Kokkolaan suunnitellusta hybridiareenasta.
Jarmo Nissi on kesästä alkaen selvittänyt hybridiareenan rakentamista ja urheilupuiston kehittämistä.Sari Vähäsarja / Yle

Kokkolan hybridiareenan suunnittelu kiihtyy. Kaupungin tavoitteena on, että valtuusto voisi tehdä jo helmikuussa investointipäätöksen jalkapallostadionin ja urheilutalon toimintojen yhdistävän hybridiareenan rakentamisesta. Kokonaisuuteen kuuluisi myös harjoitusjäähalli.

Hybridiareenan hinnaksi on arvioitu 30 miljoonaa euroa.

Valtuusto sitoutui maanantai-iltana siihen, että vuosittaiset käyttökustannukset nousevat 1,5 miljoonalla eurolla nykyisestä. Tehty periaatepäätös oli ehto sille, että hankkeen suunnittelua kannatti jatkaa eteenpäin.

Valtuusto hyväksyi kuitenkin ponnen, joka velvoittaa selvittämään, voisivatko jalkapalloilijat sittenkin jäädä keskuskentälle.

– Aikataulu on tiivis, jos esitys halutaan helmikuun kokoukseen. Valtuustolta tuli myös ponsi, joka on selvitettävä siinä rinnalla. Siinä on asioita, jotka ovat laskennallisesti vaikeasti irrotettavissa hybridiareenasta, sanoo hankkeen selvitysmies Jarmo Nissi.

Valtuustolle on tarkoitus valmistella hybridiareenan rakennusmalli ja vaihtoehtoiset rahoitusmallit helmikuun juhlakokoukseen. Valtuustolle pyritään tuomaan mahdollisimman tarkat talousluvut hankkeesta.

– Jos suunnittelussa tulee esille uusia, kannattavuutta heikentäviä seikkoja, valtuustolla pitää olla mahdollisuus harkita kokonaisuutta uudelleen.

Urheilutalosta on tehty useita suunnitelmia vuosien varrella. Niistä ei kuitenkaan Nissin mukaan ole juurikaan hyötyä hybridiareenan suunnittelussa. Mikäli hanke etenisi nopeimman mahdollisen aikataulun mukaan, suunnitelmat olisivat rakennuslupavaiheessa ensi syksynä.

Jäähallit kytketään mukaan Kokkolan hybridiareenaan – päättäjiltä pyydetään sitoutumista käyttökustannuksiin