Pitkä säästörutistus on syönyt Soiten henkilöstön jaksamista – "Haluan hoitaa asiakasta niin kuin haluaisin itseäni hoidettavan"

Soiten henkilöstöllä on takanaan raskaita kuukausia. Yt-neuvottelujen lisäksi työntekijöitä rasittaa pitkään jatkunut epävarmuus ja päätöksenteon ristiriitaisuus.

Soite
Mies nojaa seinään.
Lähihoitaja Matti Markkanen toivoo, että väkeä olisi niin paljon, että hoito saataisiin pysymään sellaisena kuin sen pitää olla.Kalle Niskala / Yle

Lähihoitaja Matti Markkanen on töissä Soiten kotihoidon varahenkilöstössä. Hän lähtee sinne, missä tarvitaan lisäkäsiä vaikkapa sairasloman takia.

Tänä vuonna Soiten henkilöstön jaksaminen on ollut tavallista tiukemmassa. Säästöpaketin puristaminen on syönyt voimia, ja moni onkin tarvinnut tukea työyhteisöstä tai neuvoja luottamushenkilöiltä. Epävarmuus on painanut erityisesti sijaisia.

Haastateltujen soitelaisten puheissa toistuvat sanat jaksaminen, epätietoisuus, pelko.

Myös Matti Markkanen tunnistaa työntekijöiden väsymisen.

– Kyllä siinä tietynlaista paineen tuntua on ollut. Monilla, kuten sijaisilla on ollut ajatus, että jatkuvatko työt ja kuinka tästä työ tulee jatkumaan muutenkin, kun kiire vaan lisääntyy.

Markkanen on saanut osansa huolesta myös varapääluottamusmiehenä. Henkilöstö on spekuloinut, mistä leikataan ja miten työt jatkuvat. Luottavainen mieli on kuitenkin koetettu säilyttää.

Säästöjen kohde vielä hakusessa

Jos on henkilöstö joutunut spekuloimaan, ei päätöksentekokaan ole sujunut kovin suoraviivaisesti. Maanantaina valtuusto pui säästöpakettia tunteja, ja päätösten jälkeenkin on epäselvää, mihin kohdennetaan puuttuva, yli 2,5 miljoonan säästötarve.

Soite runnoi säästöpakettinsa valmiiksi: Lepola ja Tunkkari säilyvät, uusia yt-neuvotteluja ei ole tulossa

Soiten valtuusto päätti säilyttää vuodeosaston Vetelissä ja Lepolan palveluasumisyksikön Lohtajalla. Muitakin palveluita säilytettiin ja jopa lisättiin, joten talousarvioon jäi toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västin sanoin "epärealistinen aukko".

Toista yt-kierrosta valtuusto ei hyväksy, eikä kuntien kukkarolle menokaan sovi. Mistä säästö nyt haetaan, sitä aletaan vasta pohtia sekavan kokouksen jälkimainingeissa.

Toimitusjohtajan mukaan nyt tehtiin päätöksiä, joihin ei ole varauduttu. On riskinä, ettei asia ehdi maaliin tämän vuoden puolella. Toiminnasta ei Korkiakoski-Västin mukaan voi enää säästää, joten uhkana on, että kuntien jäsenlaskutus ylittyy valtuuston vastakkaisesta halusta huolimatta.

Soiten päätöksenteko saa laajasti kritiikkiä ristiriitaisuudesta: henkilöstö toivoo ryhtiliikettä ja selkeitä päätöksiä. Soiten ylilääkärit vetosivat päättäjiin, jotta aluepolitiikka ei ajaisi ohi perustehtävän eli hyvän hoidon.

Hyvä hoito on myös lähihoitajan tavoitteena.

– Olen aina ajatellut, että haluan hoitaa asiakasta niin kuin haluaisin että itseäni hoidetaan. Että on hygienia kunnossa, vatsa täynnä ruokaa ja lääkitykset kohdillaan. Että pystyy jättämään asiakkaan kotiin käynnin jälkeen, sanoo Matti Markkanen.

Jaksaminen välillä tiukilla

Vaikka avoimia kysymyksiä jää, Matti Markkanen uskoo, että henkilöstön olo on ainakin jossain määrin helpottunut. Määräaikaisia sopimuksia voidaan jatkaa, ja luvassa on parempi joulu niille, jotka eivät aiemmin tienneet, jatkuvatko työt tammikuun puolivälin jälkeen.

Jatkossa päätöksentekoa voisi Markkasenkin mielestä terävöittää.

– Toivon, että asiat olisivat selkeitä ja ajateltaisiin täysin asiakasta ja työntekijääkin: että kaikilla olisi hyvä olla töissä eikä tulisi väsymistä liiallisen työkuorman takia.

Omakin työmotivaatio on ollut välillä tiukilla.

– Kyllähän sen tietää, että raskasta on ollut välillä lähteä töihin. Mutta hymyssä suin eteenpäin, niin kyllä se päivä siitä menee, sanoo Markkanen.