Mikkelin Kaupunkilehti osaksi Keskisuomalainen-konsernia

Keskisuomalainen on hankkinut aktiivisesti kaupunkilehtiä.

paikallislehdet
Vesa-Pekka Kangaskorpi Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja
Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.Markku Pitkänen / Yle

Keskisuomalainen-konserniin kuuluva Kaakon Viestintä Oy on ostanut Mikkelin Kaupunkilehden. Lehti ilmestyy kerran viikossa Mikkelissä, Juvalla, Hirvensalmella ja Mäntyharjulla.

Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan Mikkelin Kaupunkilehti täydentää konsernin tuotevalikoimaa koko Etelä-Savossa.

Kaakon liiketoiminta-alueen paikallisjohtaja Jarmo Koskinen toteaa, että Mikkelin Kaupunkilehden brändi on vahva. Kun sen hankkiminen tuli konsernille mahdolliseksi, toimeen tartuttiin.

– Strategiaamme on kirjattu, että konserni pyrkii laajenemaan ja kasvattamaan mediatarjontaansa, sanoo Koskinen.

Länsi-Savo julkaisee tällä hetkellä LS Keskiviikko -lehteä, joka jaetaan peittojakeluna myös niihin talouksiin Mikkelin seudulla, joihin Länsi-Savoa ei ole tilattu. Kaupunkilehden hankkiminen ei Koskisen mukaan ennakoi muutoksia nykyisen liitteen toimittamiseen ja julkaisuun.

– Tällä hetkellä meidän tarkoituksemme ei ole muuttaa tuotetarjontaamme. Jossain vaiheessa saatamme tarkastella, tuleeko päällekkäisyyksiä. LS Keskiviikko on lehden liite, Kaupunkilehti puolestaan tyypillinen kaupunkilehti, joka jaetaan ilmaisjakeluna. Niiden rooli on hieman erilainen, kertoo Koskinen.

Kaupunkilehden viisi työntekijää siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen.

Kaupunkilehden ostanut Kaakon Viestintä Oy on myös Keskisuomalaiselle tuore hankinta – Keskisuomalainen osti sen viime keväänä.

Keskisuomalainen hankki keväällä myös ESV-Paikallismediat Oy:n, joka julkaisee useita Etelä-Savon paikallislehtiä. Mikkelin Kaupunkilehden ilmestymisalueet ovat samoja kuin ESV-Paikallismedioihin kuuluvien Juvan Lehden ja muun muassa Mäntyharjulla ja Hirvensalmella ilmestyvän Pitäjän Uutisten.

Täydennetty 10.12. kello 13:27 paikallisjohtaja Jarmo Koskisen haastattelulla.