Imatran kaupunginjohtajille lisää töitä, kun kolme johtajanvirkaa lakkautetaan – "Uskomme, että olemme edelläkävijä ja muut todennäköisesti seuraavat perässä"

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtajan Anna Helmisen mukaan kolmen johtajanviran lakkauttaminen vie resursseja sinne, missä niitä oikeasti tarvitaan.

Imatra
apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino
Imatran kaupunki kamppailee tiukkaa taloustilannetta vastaan esimerkiksi lisäämällä kaupunginjohtajien työmäärää. Arkistokuvassa kävelee apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino.Kare Lehtonen/Yle

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.) uskoo, että johtajien vähentäminen tehostaa kaupungin toimintaa.

Imatran kaupunginvaltuusto päätti maanantaina lakkauttaa hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen johtajan, kaupunkikehitysjohtajan sekä talous- ja rahoitussuunnittelupäällikön virat.

Helminen lupaa, että Imatra hoitaa kuntalaisille tärkeät tehtävät ja palvelut jatkossakin.

– Imatra on ollut jo vuosikausia edelläkävijä siinä, miten kuntakentässä ollaan rakenteita uudistettu ja lähdetty hakemaan tehokkaita toimintatapoja. Tällä pyritään löytämään resursseja sinne, missä niitä oikeasti tarvitaan, Helminen sanoo.

Onko näissä kolmessa johtajanvirassa ollut sen verran vähän työtä, että se voidaan jakaa muille?

– Ei voi sanoa, että on ollut vähän työtä tai liian vähän työtä. Kaikki tehty työ on tärkeää, mutta on pakko priorisoida ja etsiä tehokkuutta ja uusia toimintatapoja, Helminen sanoo.

Helmisen mukaan esimiestehtäviä voidaan tarkastella uudestaan.

– Toimintatapoja on mahdollista muuttaa eli vaikkapa esittelijän roolissa oleva viranhaltija voi olla joku muu kuin vastuualueen johtaja, Helminen kertoo.

Esimerkiksi hallintosäännöissä olevia vastuita lisätään kaupunginjohtaja Kai Roslakalle ja apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heinolle.

– Totta kai tästä on keskusteltu, ei tällaisia päätöksiä tehdä tai lähdetä selvittämään hätiköidysti. Nyt meillä on päätös vain siitä, että mainitut kolme virkaa lakkaavat, mutta mitä sen jälkeen tapahtuu on erillisen prosessin asia, Helminen sanoo.

Helminen huomauttaa, että kuntakenttä on valtavassa muutoksessa.

– Se on ollut sitä jo pitkään eikä muutos näytä loppuvan. Valmiutta varmasti on olemassa ja ymmärrystä, että työn tekemistä täytyy miettiä toisin myös julkisella sektorilla. Yksityisellä sektorilla tätä on tehty jo pitkään.

Koko henkilöstö mennyt yt-myllyn läpi

Talousvaikeuksissa oleva Imatran kaupunki kävi aiemmin tänä syksynä läpi koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Myös kolmea johtajanvirkaa koskevat yt-neuvottelut ovat nyt alkaneet.

– Uskomme, että olemme edelläkävijä ja muut todennäköisesti seuraavat perässä johtamisrakenteen keventämisellä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen toteaa.