Ypäjällä käynnissä sinnikäs kunnanjohtajan etsintä

Nykyinen haku käynnistyi suunniteltua nopeammin, jotta kunta ei joutuisi olemaan ilman johtajaa kovin pitkään.

kunnanjohtajat
Ypäjän kunnan raja 10-tien varressa
Miki Wallenius / Yle

Ypäjä on ryhtynyt nopeasti hakemaan uutta kunnanjohtajaa. Virka on laitettu hakuun jo kuun alusta ja haku kestää joulukuun ajan. Alunperin ajatuksena oli, että haku kestäisi tammikuun. Kunnanhallitus on jo nimennyt viran täyttöprosessia varten työryhmän.

Kunnassa katsotaan, että uuden kunnanjohtajan tulee muun muassa olla määrätietoinen, tulevaisuuteen suuntaava, aktiivinen verkostoituja ja innovatiivinen kehittäjä. Kunnanhallitus on päätynyt kiirehtimään hakuprosessia siksi, ettei kunta joudu olemaan liian pitkään ilman kunnanjohtajaa.

Ypäjän vt. kunnanjohtajana toiminut Riikka Riihimäki ilmoitti marraskuun lopulla jättävänsä kunnanjohtajan tehtävän. Riihimäki aloittaa vuoden alusta Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtajana.

Vastikään kunta on hakenut kunnanjohtajaa jo kahdesti

Ypäjällä on viimeisen viiden vuoden aikana kunnanjohtajan tuolilla istunut kolme ihmistä. Iso osa ajasta on kulunut kunnanjohtajien hakuihin, valintaprosesseihin ja valinnan jälkeen uuden ihmisen totuttamiseen kuntaan ja työmaahansa.

Kun kunnanjohtaja on aika ajoin puuttunut, niin työtä on ollut riittämiin keskushallinnon muilla työntekijöillä. Organisaatio pienessä kunnassa kun on ohut ja Ypäjällä keskushallinnon töitä kunnanjohtajan poissa ollessa hoitaa vain muutama ihminen.

Ennen meneillään olevaa hakukierrosta on Ypäjä joutunut etsimään lyhyessä ajassa kunnanjohtajaa kahdesti. Kohtalona on ollut se, että kahden kunnanjohtajan valinnasta on valitettu hallinto-oikeuteen. Valitut kunnanjohtajat ovat sittemmin hakeutuneet töihin muualle.