Oulussa allekirjoitettiin julistus kestävien digitaalisten ratkaisujen puolesta – eurooppalaiset kaupungit yhdistävät voimansa

Kaupunkien yhteisenä tavoitteena on turvallisempien ja helppokäyttöisempien palveluiden luominen.

Oulu
Oulu Boost Event 10.-11.12. ihmisiä Kättelemässä  oulun kaupunginjohta)
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja Viron kuntaministeri Jaak Aab Oulu Boost Event –tapahtumassa.Marko Väänänen / Yle

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala allekirjoitti tänään yhdessä Viron kuntaministeri Jaak Aabin kanssa julistuksen, jossa edistetään eurooppalaisten kaupunkien kanssa kestävien digitaalisten ratkaisujen käyttöönottoa.

Julistuksen tavoitteena on luoda turvallisempia ja helppokäyttöisempiä digitaalisia palveluita. Oululla on Laajalan mukaan kokemusta digitalisaation tuomista hyödyistä esimerkiksi terveydenhuollon alalla.

– Väki Oulussa vanhenee nopeasti. Me olemme asettaneet tavoitteen, jossa 92 prosenttia vanhusväestöstä pystyisi asumaan ja elämään kotona. Digitaaliset palvelut on yksi vaihtoehto saavuttaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia myös digitaalisesti, kertoo Laajala.

Julkilausuma tähtää taloudellisten, teknisten, eettisten ja oikeudellisten puitteiden määrittelyyn digitalisoituvassa Euroopassa. Allekirjoitusprosessi päättyy Portugalin Portossa tammikuun lopussa ja allekirjoittajiksi kutsutaan kaikki Euroopan kaupungit.

Oulussa on meneillään kansainvälinen Oulu Boost Event –konferenssi. Se on Suomen EU-puheenjohtajakauden virallinen oheistapahtuma, jonka järjestävät yhdessä Oulun kaupunki, työ- ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriö ja eurooppalaiset yhteisöt.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!