1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sähköyhtiöt

Korpelan Voiman johto lähtee - taustalla on kuukausia jatkunut henkilöstöjohtamisen kriisi

Kuntayhtymän hallitus on sopinut johdon työtehtävien päättämisestä.

Sähköyhtiöt
YLE / Kalle Niskala

Korpelan Voiman kuntayhtymän hallitus kertoo, että toimitusjohtajan ja talousjohtajan työtehtävät päättyvät. Perusteluina mainitaan, että "kuluneen vuoden aikaiset tapahtumat ovat tehneet operatiivisen johdon toimintaolosuhteet kohtuuttomiksi ja kuntayhtymän etujen valvomisen vaikeaksi".

Tiedotteessa mainitaan vielä, että asiaa ei sen enempää kommentoida, mutta että molemmat lähtijät nauttivat edelleen hallituksen täyttä luottamusta. Toimitusjohtaja ja talousjohtaja jatkavat kuitenkin työtään yhtiössä toistaiseksi, kunnes muutokset saadaan vietyä läpi.

Taustalla ovat Korpelan Voiman ongelmat henkilöstöjohtamisessa. Asian nosti esille keväällä kuntayhtymän tarkastuslautakunta arviointikertomuksessaan. Työterveyslaitos on tehnyt yhtiöstä työhyvinvointiselvityksen.

Jäsenkunnat ovat vuoden mittaan ilmaisseet tyytymättömyytensä Korpelan Voiman johtamista kohtaan.

Korpelan Voiman kuntayhtymän omistajia ovat Halsua, Kalajoki, Kannus, Kaustinen, Lestijärvi, Sievi ja Toholampi. Konserniin kuuluvat Korpelan Voiman kuntayhtymän lisäksi sen tytäryhtiöt Korpelan Energia, Lämpö Korpela ja Verkko Korpela.

Lue seuraavaksi