Oulujoen hautausmaa laajenee ensi kesänä – alueelle suunnitellaan tulevaisuudessa myös maisemahautausmaata

Tulevan kesän laajennuksen hautapaikkojen määrää ei pysty vielä sanomaan, rakennuttajainsinööri kertoo.

hautausmaat
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Oulujoen hautausmaata laajennetaan Oulussa. Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti hyväksyä ensi vuoden laajennussuunnitelman ja myöntää määrärahaa laajennusta varten 430 000 euroa tiistaina 10. joulukuuta.

Ensi vuoden laajennus tehdään huhti–lokakuun aikana, ja se on osa pidemmän tähtäimen laajennussuunnitelmaa.

– Tarkkaa uusien hautapaikkojen määrää en pysty sanomaan. Laajennus tulee nykyisen hautausmaan jatkeeksi. Oulujoen hautausmaalle jää vielä rakentamatonta aluetta, rakennuttajainsinööri Johanna Vakkuri kertoo.

Vakkurin mukaan nyt käyttöön otettavalle maa-alueelle rakennetaan hautapaikkoja sisältävien "huoneiden" lisäksi kulkuväylät, valaistus ja hulevesijärjestelmät. Oulujoen hautausmaa saa myös lisää pysäköintialueita.

Huonehautausmaan korttelit on erotettu toisistaan matalilla kivimuureilla, jotka on päällystetty jäkälävarpukasvustolla. Alueelle suunnitellaan tulevaisuudessa myös maisemahautausmaata. Tämän tyyppinen laajennus tehtäisiin 2020-luvun loppupuolella, jos arkkuhautauspaikoille on tuolloin lisätarvetta.

Hautausmaan vanha osa on jo vuodelta 1908. Oulun seurakuntayhtymä hankki lisämaata vuosina 1988 ja 1993, ja nyt hautausmaa on noin 22 hehtaarin suuruinen.

Oulujoen hautausmaan laajennusosaa rakennetaan vaiheittain hautaustarpeen mukaan. Laajennusalueen yleissuunnitelma on hyväksytty jo vuonna 1996.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)