1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vaelluskalat

Kalasydän Oy: Hydraulinen kalatie on osoittanut toimivuutensa – 350 lohta ja taimenta on löytänyt kalatiehen

Kalasydämen käyttöä jatketaan Taivalkoskella ensi kesänä.

vaelluskalat
Kalasydän
Kalasydäntä käytti kauden aikana 13 eri kalalajia. Yksilömääriltään eniten esiintyi ahventa ja särkeä.

Kemijoella Taivalkosken voimalaitoksella käytössä ollut kalasydän on osoittanut toimivuutensa vaelluskalojen ohitusreittinä.

Kalasydän Oy:n tiedotteen mukaan hydraulinen kalatie oli voimalaitoksen alapuolella elokuusta syyskuun loppuun ja tuona aikana kalasydämestä on mennyt 350 lohta ja taimenta.

Tiedotteessa todetaan, että pääosa lohikaloista oli 50–70 senttimetrin mittaisia istutusperäisiä lohia. Neljäsosa kaloista oli meritaimenia.

Luonnonvarakeskuksen kahdessa tarkastuksessa kalat todettiin hyväkuntoisiksi, eikä kaloissa esiintynyt menetelmästä johtuneita vaurioita.

Kalasydäntä käytti kauden aikana 13 kalalajia. Yksilömääriltään eniten esiintyi ahventa ja särkeä. Myös salakkaa ja nahkiaisia oli runsaasti. Uusia lajeja olivat kuha, hauki, seipi ja muikku.

Kalasydämen käyttöä jatketaan Taivalkoskella ensi kesänä.

Lisää aiheesta:

Jasper Pääkkönen Kemijoen kalateistä: "Käsittämätön tilanne, että valtionyhtiö taistelee valtion asettamia tavoitteita vastaan"

Kemijoen vaelluskalalle etsitään padon ohitusvaihtoehtoa – jokiyhtiön väitetään tietoisesti suosivan sille edullisinta ratkaisua

Vaelluskaloille uusi reitti: Kemijoen Taivalkoskelle rakennetaan ensimmäistä kertaa ohitusratkaisu padon yli

Vaelluskalakantojen elvyttämiseksi jälleen uusi innovaatio: Kaloja putkeen Kalasydämen kautta: "Tämä ei ole mikään tykki"

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi